Noutati :

28 de elevi si 5 dascali din Timisoara merg in Portugalia, intr-un schimb de experienta

14 octombrie, 2016 - 11:21 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Timp de 14 luni, la Colegiul Tehnic Energetic ”Regele Ferdinand I” din Timisoara se desfasoara un proiect Erasmus, prin care 28 de elevi, insotiti de 5 cadre didactice vor merge intr-un schimb de experienta in Portugalia.

Proiectul care se derulează pe o perioada de 14 luni, are o valoare totala de 85.768 euro si este finantat de Uniunea Europeana. Sprijinul financiar va fi acordat celor 28 de elevi si 5 cadre didactice care vor participa la stagii de formare internationale in Portugalia.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Aeroportul din Timisoara va fi precum Verona ori Bergamo! Ce se intampla chiar acum?

Proiectul are si patru obiective. Acestea sunt: Dezvoltarea competentelor si abilitatilor profesionale ale elevilor in domeniul electric specific energiilor regenerabile, intr-un context international, si recunoasterea lor peste granita pentru dezvoltare personala si sanse sporite de insertie profesionala; Dobandirea si imbunatatirea abilitatilor personale si sociale, competentelor lingvistice si interculturale in vederea pregatirii elevilor pentru viață; Imbunatatirea competentelor personalului prin activitati de job shadowing/observare in institutii de predare/formare din alta tara pentru folosirea noilor tehnologii si metodelor de predare actuale in pregatirea profesionala a elevilor in vederea cresterii performantelor si capacitatii de insertie pe piata muncii a acestora; Dezvoltarea de legaturi la nivel international in scopul dezvoltarii cooperarii intre lumea muncii si a formarii profesionale.

Partenerul Colegiului Tehnic Energetic ”Regele Ferdinand I” din Timisoara, in acest proiect este CINEL – Centro de Formação Profissional da Indústria Electrónica, Energia, Telecomunicações e Tecnologias da Informação din Portugalia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...