Noutati :

270.000 de euro in reabilitarea Parcului Poporului, cel mai vechi parc din Timisoara

31 mai, 2011 - 01:48 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Dupa doi ani de munca, primul parc din Timisoara amenajat de guvernatorul Banatului, a fost in sfarsit reabilitat. Municipalitatea a investit aproape 270.000 de euro pentru a reface aleile, fantana si alpinetul.

Cunoscut dupa mai multe denumiri, cel mai vechi parc din Timisoara este cel mai bun loc de recreere pentru timisorenii din cartierul Fabric. Parcul Coronini, sau Stadt Parc, Regina Maria, Poporului ori Tineretului, are acum alei proaspat reabilitate, un sistem de irigare nou nout, o fantana arteziana amenajata, precum si un alpinet. Si bancile, dar si chioscul de lemn sau cosurile de gunoi au fost reabilitate in cadrul proiectului.

Inaugurarea s-a facut in prezenta catorva clase de elevi de la scolile din Timisoara, dar si a autoritatilor locale. Fanfara Timisoarei a sustinut un moment muzical, care, cel mai probabil, se va repeta in parcurile din oras.

„Aleile sunt facute, tot sistemul de irigare este facut, vegetatia s-a pastrat in forma care a fost, cat s-a putut, s-a creat un alpinet catre fostul cinematograf. Eu zic ca e la nivelul unor pretentii indreptatile, intr-un oras ca Timisoara, si o sa continuam cu Parcul Rozelor, pentru care deja s-a iscalit contractul cu finantari europene, Parcul Copiilor care trebuie sa inceapa luna asta si cred ca la 1 iulie vom inaugura si Parcul Doina”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu.

Potrivit acestuia, parcurile traditionale ale orasului vor intregi imaginea Timisoarei si vor imbunatati si performanta ecologica raportata la metri patrati de spatii verzi pe cap de locuitor.

„Deci noi aspiram in momentul de fata cam la o cifra de 20, ca sa ne apropiem la norma europeana pana in 2018, care este de 26 de metri patrati pe cap de timisorean”, a mai spus Ciuhandu.

Parcul Poporului a fost deschis in 1852 de guvernatorul Banatului din acea vreme, Cronin Cromberg.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...