Opinia Timisoarei

27 de microbuze electrice nou-noute vor duce la scoala elevii din Timis. Consiliul Judetean le cumpara cu bani europeni

TIMISOARA. Dupa ce in iulie a castigat o finantare de aproape 7 milioane de euro prin PNRR, acum Consiliul Judetean Timis a lansat licitatia pentru a cumpara 27 de microbuze electrice pentru elevii din judet.

CITESTE SI: Se lucreaza la trecerea peste calea ferata de la Giarmata pe drumul largit la 4 benzi ce leaga Timisoara de Autostrada Vestului. Masinile vor circula pe o ruta deviata. Foto 

Este vorba despre 24 de microbuze electrice de 16 locuri, dintre care unul pentru persoane cu dizabilitati, respectiv 3 microbuze electrice cu utilizare multipla, cu 8 locuri, dintre care unul pentru persoane cu dizabilitati.

CJT a mai depus si un proiect la Agentia Fondului de Mediu, prin care sa obtina bani pentru cumpararea de microbuze hibrid. Daca va primi si aceasta finantare, in total, 56 de primarii din Timis vor putea asigura transportul elevilor la scoala cu masini nepoluante sau mai putin poluante.

Conform anuntului din Sistemul de Achizitii Publice, valoarea contractului primei licitatii este intre 30.172.560 lei si 38.201.678 lei, fara TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 20 decembrie.

Exit mobile version