Noutati :

25 milioane de euro pentru Consiliul Judetean Timis! Ce s-ar putea face cu acesti bani?

17 noiembrie, 2016 - 04:35 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a depus la Agentia de Dezvoltare Regionala Vest doua proiecte pentru atragerea a 25 de milioane de euro, bani europeni.

CITESTE SI: Soc in trafic, la Timisoara! Ce a patit un sofer care tocmai intra intr-o intersectie? VIDEO! 

In cazul in care cele doua proiecte vor fi aprobate, banii ar urma sa fie cheltuiti pentru asfaltarea a doua drumuri judetene. Este vorba despre drumul Carpinis – Varias – limita cu judetul Arad si drumul Peciu Nou – Giulvaz – Foeni- granita cu Serbia.

Au fost depuse documentele pentru drumul pe varianta Carpinis – Varias – limita cu judetul Arad sunt 38 de km si al doilea, pe varianta Peciu- Giulvaz- Foeni – granita cu Serbia, in valoare de 25 milioane de euro, la ADR. Suntem in perioada in care trebuie sa asteptam jurizarea, daca cumva sunt anumite probleme, noi avem posibilitatea inclusiv dupa 5 decembrie cand se redeschide acest pol, sa indreptam anumite probleme, dar speram sa folosim acea perioada pentru depunerea proiectului de largire la patru benzi la Dumbravita. Suntem in faza finala si cu el si chiar imediat cum se va deschide apelul respectiv il vom depune si pe acela„, a declarat Sorin Grindeanu, presedintele Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: CENTURA MICA a Timisoarei, completata cu inca o bucatica! Unde s-a dat drumul traficului? FOTO! 

Liderul judetului a mai spus ca acum este o impartire echitabila intre judetele din regiunea de vest a tarii in privinta investitiilor la drumuri, insa considera ca in Timis ar trebui alocati mai multi bani, deoarece avem cea mai mare retea de drumuri din tara.

Acuma e o impartire sa spunem echitabila intre cele 4 judete, dar in primul rand as vrea sa tragem spuza pe judetul Timis, avand cea mai mare retea de drumuri judetene din tara si mi-as dori ca si proiectele de rezerva pe care le avem pentru ca cele trei pe care le-am anuntat sunt proiecte titulare, sa am posibilitatea, daca celelalte judete nu isi vor consuma banii, sa am posibilitatea le depun si pe cele de rezerva, cel care face legatura de la Valea lui Liman- Tomesti si iese in judetul Caras – Severin undeva la Voislova- Marga- Bautari si bineinteles cele doua descarcari de pe autostrada, la Recas si la Bethausen. Dar in primul rand ma intereseaza cele trei proiecte titulare sa putem sa le ducem in faza de implementare si sa fie un succes. 25 milioane de euro e un pas inainte pentru aceasta institutie, avand in vedere ca cel putin pe ce inseamna proiecte europene in ultimii ani nu prea s-au depus„, a mai adaugat Grindeanu.

Presedintele CJ Timis a mai spus ca are anumite retineri cum ca proiectele depuse ar fi perfecte si nu ar necesita intreptarea anumitor erori, aceasta desi angajatii din CJT s-au straduit. Cu toate acestea, eventualele erori pot fi indreptate intr-un anumit termen, potrivit regulilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...