Opinia Timisoarei

25 de troleibuze noi pe baterii si 49 de statii de incarcare, la Timisoara, Ghiroda si Dumbravita, din bani prin PNRR. A fost aprobata finantarea

TIMISOARA. Un nou proiect depus de autoritatile din Timisoara, Ghiroda si Dumbravita a castigat finantare prin PNRR. Este vorba despre 12, 5 milioane de euro, bani din care urmeaza sa fie cumparate 25 de troleibuze noi, pe baterii, si sa fie montate 49 de statii de incarcare pentru acestea.

CITESTE SI: Colterm linisteste abonatii la Timisoara. Anunta ca are contracte pentru tot carbunele de care e nevoie ca sa incalzeasca locuintele, scolile, spitalele si alte institutii pana la finalul iernii

Anuntul a fost facut de primarul Dominic Fritz.

Tocmai am fost anuntati ca proiectul nostru de cumparare a 25 de troleibuze si realizarea a 49 de statii de incarcare pentru vehicule electrice, prin fonduri europene PNRR a fost declarat castigator„, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.

Conform proiectului, 45 de statii de incarcare urmeaza sa fie instalate in Timisoara, 2 in Dumbravita si 2 in Ghiroda.

UAT Municipiul Timisoara in parteneriat cu UAT Comuna Dumbravita si UAT Comuna Ghiroda se obliga sa asigure individual spatiile adecvate amplasarii unui numar total de 49 de statii de incarcare pentru vehicule electrice (45 de statii Municipiul Timisoara, 2 statii de incarcare UAT Comuna Dumbravita si 2 statii de incarcare UAT Comuna Ghiroda), precum si costurile necesare pentru punerea in functiune a acestora.
Contravaloarea celor 49 de statii de incarcare pentru vehicule electrice, in cuantum de 6.030.307,50 lei, va fi suportata din alocarea suplimentara asigurata in cadrul apelului de proiecte, statiile fiind achizitionate centralizat de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei„, se arata in documentatia hotararii Consiliului Local Timisoara, aprobat in luna septembrie.

Odata cu aprobarea cererii de finantare prin PNRR, procedura de achizitie ar trebui sa inceapa chiar anul acesta, iar primele troleibuze ar urma sa ajunga la Timisoara in 2025.

Valoarea maxima eligibila pentru a cumpara un troleibuz cu emisii zero de gaze de esapament sau baterii este de 510.200 euro, fara TVA, per bucata.

Va reamintim, la sfarsitul lunii noiembrie, municipalitatea a anuntat castigarea unei alte finantari prin PNRR, de aproape 300 de milioane de euro, din care urmeaza sa fie achizitionate 55 de noi mijloace de transport.

CITESTE SI: Inca 55 de mijloace de transport in comun electrice noi pentru Timisoara. A fost aprobata cererea de finantare prin PNRR, peste 300 de milioane de lei

Exit mobile version