Noutati :

25.000 de masini trec zilnic pe ele! Doua bulevarde mari din Timisoara, facute praf de tiruri, intra in reparatii! FOTO si VIDEO!

11 mai, 2016 - 09:53 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Doua dintre cele mai aglomerate artere ale Timisoarei vor intra cat de curand in reabilitare. Decizia a fost luata de consilierii locali in sedinta de marti, iar bulevardele vor fi refacute, dupa ce lucrarile din trecut nu au fost suficient de solide.

Este vorba de Liviu Rebreanu si Iosif Bulbuca.

Pe bulevardul Iosif Bulbuca se pot vedea cu ochiul liber denivelarile aparute in asfalt de la ultima modernizare pana acum. Crapaturile sunt si ele din belsug, in ciuda carpelilor care s-au mai facut de-a lungul timpului.

Nici pe bulevardul Liviu Rebreanu nu este mai bine. Denivelarile sunt prezente inca de la intersectia cu Calea Martirilor, iar in apropiere de trotuar ai impresia ca vezi valuri cum se sparg de tarm.


Societatea Drumuri Municipale a venit cu propuneri pentru Primarie in vederea reabilitarii celor doua bulevarde. SDM-ul a prezentat, conform proiectului supus votului Consiliului Local, cate doua devize oferta pentru remedierea neconformitatilor, si pentru inlocuirea intregului covor asfaltic.

In primele doua devize sunt propuse sume de aproximativ 512 mii de lei, respectiv 385 de mii de lei, pentru reparatii, in timp ce pentru inlocuirea covorului asfaltic sumele propuse sunt de  3,29, respectiv 1,14 milioane de lei.

In baza ultimelor masuratori de trafic efectuate, media zilnica anuala de vehicule este de 22.100 pe Liviu Rebreanu, respectiv 25.200 pe Iosif Bulbuca.

Ultima data cand cele doua artere au fost refacute era in 2008, cand receptia lucrarii s-a facut partial, pentru ca lucrarile efectuate nu i-au multumit pe responsabilii din Primarie. Pana in 2014, firma care s-a ocupat de lucrari nu a mai remediat si problemele aparute pe parcurs, motivand ca a intrat in insolventa si nu dispunea de personal suficient pentru a face reparatiile.

Sursa video: youtube.comInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pai daca e facuta praf de tiruri, este pentru ca NU avem centura iar asta trebuie finantata de la Ministerul Transporturilor de la BuCUResti, de ce platim din impozitele si taxe locale distrugerile provocate de harabaile care trec fortat prin oras???De ce Robu a dormit la acest subiect si nu a facut presiune la centru!?
    De asta nici nu vom avea vreodata faimoasa centura!

    • Bine punctat, ca doar prin sate nu primaria repara soseaua.

      In al 2-lea rind, alta firma decit cea precizata in articol a reparat bulevarde principale NOAPTEA, dupa ora 23, cind traficul era lejer, a raschetat stratul de uzura si a pus noul strat de asfalt pe portiuni care permiteau terminarea santierului pina dimineata. Pina si marajele au fost executate tot noaptea, pentru a nu perturba traficul.