Opinia Timisoarei

23 de ofiteri din conducerea Politiei Timis, cercetati de Traian Igas pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu in cazul Deta

TIMISOARA. Scandalul Deta este departe de a se fi incheiat. Conducerea Inspectoratului de Politie a Judetului Timis este cercetata de corpul de control al Ministerului de Interne. Ministrul Traian Igas a dispus anchetarea disciplinara a 23 de ofiteri cu functii de conducere.

Felul in care a fost gestionata situatia din Deta de politistii timiseni nu le-a placut mai marilor de la Bucuresti. Iar prima masura luata vizeaza cercetarea a 23 de ofiteri din conducerea IPJ Timis.

„Nu stiu nimic inca. Nu am fost instiintat. Nu stiu care sunt rezultatele corpului de control”, s-a rezumat sa precizeze pentru www.opiniatimisoarei.ro Gheorghe Popescu, seful Politiei Timis.

Purtatorul de cuvant al IGPR a confirmat insa rezultatul corpului de control. „Corpul de control al ministrului a propus cercetarea prealabila a 23 de ofiteri cu functii de conducere din IPJ Timis. Domnul ministru Traian Igas a aprobat propunerea. Acum trebuie sa se finalizeze cercetarea si se vor concluziona cele constatate intr-un raport”, a confirmat pentru www.opiniatimisoarei.ro Marius Militaru, purtator de cuvant IGPR.

Corpul de control care a cercetat situatia de la Deta a stabilit ca politistii au aplicat defectuos legea in acest caz. Ancheta disciplinara are rolul de a stabili daca cei din conducerea IPJ au luat toate masurile necesare pentru a indrepta problemele iscate de aplicarea legii in orasul timisean.

Va reamintim, www.opiniatimisoarei.ro a avansat cu ceva timp in urma ideea schimbarii sefului Politiei Timis. Se zvoneste acum ca sefii de la Bucuresti si-ar dori sa aduca la Timisoara un director nou, de la Arad.

Exit mobile version