Boagiu face o gafa „marca Udrea”: Norvegia, membra UE

Norvegia, tara buclucasa care a pus-o in incurcatura pe Elena Udrea, ii face probleme acum si Ancai Boagiu: ministrul Transporturilor a enumerat tarile membre UE in care sunt obligatorii anvelopele de iarna, incluzand aici si Norvegia.

„Aceasta prevedere nu este specifica Romaniei, forma in care am promovat-o noi in Romania este o obligativitate partiala, este aplicata si in alte state membre precum Germania, Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Norvegia, Ungaria, Franta si Spania”, a declarat Anca Boagiu, incercand sa convinga cu privire la obligativitatea anvelopelor de iarna.

Intrebata din nou de jurnalisti in care dintre statele membre ale Uniunii Europene sunt obligatorii anvelopele de iarna, Anca Boagiu a enumerat din nou tarile respective, inclusiv Norvegia.

Desi nu este membru al Uniunii Europene, regatul Norvegiei apartine Spatiului Economic European si zonei de libera circulatie Schengen.

Statutul Norvegiei a provocat probleme si Elenei Udrea, pe vremea cand era sefa administratiei prezidentiale: Udrea a raspuns unei intrebari-capcana la o emisiune televizata, vorbind despre presedintele Norvegiei, in conditiile in care statul este condus de un monarh.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanta simpla care obliga posesorii de autoturisme sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna in anotimpul rece, incepand cu luna noiembrie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.