2019, anul in care campionii de la Timisoara Saracens au gustat doar din cupa amara a esecului

TIMISOARA. Cea mai buna echipa din ovaliada romaneasca in acest deceniu, dar si cea mai buna formatie din Timisoara de dupa Revolutie, Timisoara Saracens a avut un 2019 de cosmar.

CITESTE SI: Inceputul navigatiei pe Bega, un secol de Politehnica, deschiderea primei biblioteci publice, a Parcului Rozelor sau infiintarea unor scoli importante, printre aniversarile rotunde in 2020 la Timisoara. Ce mai sarbatorim

Plecarea finantatorului Dan Dinu, cel care a facut in Banat o adevarata echipa de vis s-a resimtit in sezoanele urmatoare. Asadar, in campionatul trecut, Timisoara a ramas in lupta pentru fiecare trofeu, dar le-a ratat, mai intotdeauna la marea limita.

A fost o eliminare dureroasa in barajul Challenge Cup, o evolutie slaba in Cupa Regelui, si apoi alte meciuri importante pierdute in ultimele minute. In Cupa, banatenii au ajuns pana in finala, dar au pierdut-o in fata CSM-ului din Bucuresti. In Superliga, gruparea pregatita de Sosene Anesi a terminat pe locul doi sezonul regulat, dar a pierdut in semifinale, acasa, cu Baia Mare. Trimisa in finala mica, trupa banateana a pierdut in prelungirile jocului, partida cu CSM Bucuresti, printr-un eseu de penalizare, medalia de bronz.

„Seceta” a continuat si in noua editie de campionat. Chiar daca echipa s-a intarit, la Timisoara venind jucatori tineri de mare perspectiva, iar gruparea ramanand una solida si puternica, evolutiile din campionat nu au fost tocmai cele asteptate. Locul 3 la jumatatea sezonului regulat. Totusi, in Cupa Romaniei lucrurile au stat altfel, Saracens a castigat grupa din care a mai facut parte Baia Mare, Constanta si Cluj, dar a cedat, din nou pe final cu Steaua, in ultimul act jucat la Brasov.

Asadar, un 2019 mai mult decat trist, cu toate obiectivele ratate, dar Timisoara Saracens ramane un punct de referinta in rugbiul romanesc si oricand aceasta echipa poate reveni in top, chiar si in primavara anului viitor.

Reamintim ca Timisoara a castigat din 2011 incoace cinci titluri nationale, doua medalii de bronz, 4 Cupe ale Romaniei si o Cupa a Regelui.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.