Noutati :

2018, anul santierelor la Spitalul Municipal din Timisoara. Ce se construieste

4 ianuarie, 2018 - 08:33 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
3

TIMISOARA. Va fi un an de foc pentru reprezentantii Spitalului Municipal din Timisoara. Dupa ce au fost parcurse procedurile legale, urmeaza ca, in curand, sa inceapa lucrarile propriu-zise, in incinta Clinicilor Noi.

CITESTE SI: Cazul timisorenilor ramasi fara masini la Kopaonik, in presa sarba. Ce sanse au sa-si mai vada autoturismele 

Aici se va construi o cladire cu 6 sau 7 etaje, o alta care sa adaposteasca un buncar, iar cea deja existenta va fi inalta cu un etaj. De asemenea, incepand de anul viitor, bolnavii internati la Clinicile Noi se vor putea plimba in noul parc amenajat chiar in incinta spitalului.

„In ultima sedinta de Consiliu Local s-a aprobat cesiunea studiului de fezabilitate pe care l-am realizat noi, spitalul, si pe care l-am predat Primariei Timisoara, care va realiza proiectarea si executia buncarului pentru acceleratorul pe care il primim de la Ministerul Sanatatii. Am obtinut si documentele pentru dezmembrarea spitalului Clinicile Noi. S-a aprobat in Consiliul Local, astfel ca avem si o mica portiune din Parcul Botanic, care ramane cu destinatia de parc pentru spital. Urmeaza ca in martie sa finalizam si Planul Urbanistic Zonal, care era legat de finalizarea documentatiei si a dezmembrarii CF-ului de care tine spitalul si, la sfarsitul lunii martie ar trebui sa finalizam PUZ-ul, care ne va arata ce regim de inaltime va putea avea cladirea noua care va extinde Clinicile Noi. Noi am solicitat Primariei deja fonduri in bugetul local, pentru studiul de fezabilitate pe care il realizeaza Primaria Timisoara pentru extindere cu un corp de cladire de 6 sau 7 etaje. Apoi, o ultima etapa din extinderea Clinicilor Noi va fi si inaltarea cu un etaj a cladirii deja existente”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.

Noua cladire de 6 sau 7 etaje urmeaza sa fie construita in locul in care in prezent este parcarea ambulantelor si ca adaposti cea mai mare parte a sectiilor Spitalului Municipal.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acuma sa vedeti ce nu a vazut Parisul , chiar doctorii decid locatia? Acuma sa vedeti bulibaseala in zona ca de doctorii sunt cu doua perechi de oua.

  2. Rog nu uitati de parcari pentru „cei care ajung la spital” (dupa diferite scenarii); amenajarea, in fapt excelenta, nu poate fi privata de parcari.
    Ptr. exemplu, vezi extensia de la spitalul de copii, la care, nu am reusit sa aflu daca va avea sau nu va avea o parcare dedicata. Vin oamenii cu copii mici de la distante diferite, cu masina si … stau si se uita la soare!

  3. Dar de parcari pentru personal? Dar pentru bolnavi si apartinatori? Bine ca se dau parcari pentru profesori la carmen silva si la magistrați. Sa va lingeti in cur in continuare