2017 va fi anul filmelor SF. Continuari la pelicule celebre, seriale aduse pe marele ecran si un film rusesc de exceptie

Anul 2017 va fi dominat de lansari de filme stiintifico-fantastice, in mare parte continuari ale unor productii care au avut mare succes in anii trecuti. De asemenea, studiourile de la Hollywood vor aduce pe marele ecran si personajele din doua seriale care au facut furori in anii 90, Power Rangers si Baywatch.

CITESTE SI: Un adevarat spectacol! Cum va arata in scurta vreme Aeroportul International Timisoara? FOTO! 

Prima mare lansare vine in 20 ianuarie, cand Vin Diesel(mai ‘pufos’ decat in primul film) revine dupa 15 ani in rolul Xander Cage, in al treilea film din seria „Triple X„, intitulat „Return of Xander Cage„. Bineinteles, din distributie nu putea lipsi simpaticul Samuel L. Jackson, in rolul Augustus Gibbons, insa in acest film apare si cel care a preluat rolul agentului „triplu X” in partea a doua, Ice Cube. Din distributia filmului mai fac parte si maestrul artelor martiale thailandeze, Tony Jaa, sau fotbalistul lui FC Barcelona, Neymar junior.

Al doilea blockbuster asteptat pe inceput de an este „Fast&Furious VIII„. Vin Diesel, „The Rock” si echipa revin in primul film din serie fara Paul Walker. Asa cum ne-au obisnuit producatorii la precedentele pelicule, un nou membru se adauga echipei de actori. De aceasta data este vorba de frumoasa Charlize Theron, care va juca insa un rol negativ. Si daca aveti impresia ca in precedentele filme ati vazut toate cascadoriile posibile cu masini, in seria 8 va asteapta o surpriza imensa.

CITESTE SI: CENTURA MICA ce ocoleste Timisoara, tot mai lunga! Ce s-a facut si ce noutati avem pentru 2017? HARTA opiniatimisoarei.ro 

Un prim remake grandios vine pe marele ecrane in 10 martie si se numeste „Kong Island„. In film vom vedea o noua varianta a gorilei King Kong, la ea acasa. Brie Larson, Tom Hiddleston si Samuel L. Jackson merg sa infrunte imensa gorila. Vom vedea o primata mai mare decat in celelalte filme, efecte speciale de ultima generatie, dar vom vedea si daca King Kong va avea aceeasi soarta din celelalte ecranizari. Filmul prefigureaza o alta superproductie ce urmeaza sa fie lansata de studiourile de la Hollywood in prima parte a anului 2020. King Kong versus Godzilla va fi un remake dupa filmul din 1962.

La jumatatea anului apare pe pe marele ecran si filmul „Wonder Woman”. Dupa ce a fost adusa in fata publicului in „Superman vs. Batman: Dawn of Justice”, in aceasta pelicula aflam povestea printesei amazoane Diana, inainte sa devina luptatoarea descoperita in filmul din 2016. In distributie va mai aparea si Chris Pine, cunoscut publicului din noua serie „Star Trek”. Gal Gadot, actrita care devine femeia fantastica, preia costumul de la o alta frumusete, Lynda Carter, care a jucat rolul Dianei in serialul de la jumatatea anilor 70.

La patru luni de la lansarea lui „Wonder Woman”, amazoana Diana va face echipa cu Batman, Superman, Cyborg, Flash sau Aquaman pentru un prim film cu toate personajele din universul DC Comics, „Justice League”. Deocamdata nu se stie ce adversar va avea de infruntat Liga Dreptatii, insa ne vom da seama pana la jumatatea anului, cand vom avea un trailer mai complet, si nu doar unul in care Ben Affleck e un fel de mister Miyagi  izbit de perete de Jason Momoa.

Ultimul film asteptat al anului este „Star Wars VIII„. Ne amintim la finele episodului trecut cum tanara Rey l-a gasit pe ultimul cavaler Jedi, Luke Skaywalker si i-a oferit sabia laser. In episodul care se va lansa in luna decembrie vom afla cum vor continua aventurile luptatoril rezistentei in lupta impotriva lui Kylo Ren si a Primului Ordin. Un lucru e sigur, in noul episod nu il vom mai vedea pe Han Solo si va fi interesant cum vor reusi producatori sa o puna in valoare pe printesa Leia Organa, din moment ce actrita care o interpreteaza, Carrie Fisher, a decedat in luna decembrie a anului 2016.

Si daca toate aceste blockbustere vin de la Hollywood, si rusii se afirma in 2017 cu un film science-fiction cu tenta hollywoodiana. „Zashchitniki„, tradus in engleza „Guardians„,  este pelicula care aduce pe ecran o distrugere completa a Moscovei si un fel de Fantastic Four rusesc pregatit sa salveze capitala Rusiei.

Pe langa filmele prezentate mai sus, in 2017 vor mai veni pe marele ecran si personajele din serialele „Power Rangers” si „Baywatch„, care faceau furori la jumatate anilor 90. In Baywatch vom avea ocazia probabil sa revedem si o parte din personajele de atunci, insa rolul lui David Hasselhoff va fi preluat de Dwayne Johnson.
Tot in 2017 apare si un remake, „Jumanji„, film care a fost produs prima data in 1995, si il avea in rol principal pe regretatul Robin Williams. De aceasta data, din distributie fac parte Karen Gillian, Jack Black, Dwayne „The Rock” Johnson sau Kevin Hart, ultimii doi jucand din nou alaturi dupa „Central Intelligence”, din 2016.
Lista cu filme care se va lansa in 2017 este insa una mult mai lunga, pe care v-o prezentam mai jos, alaturi de datele de lansare ale peliculelor
Triple X: Return of Xander Cage – 20 ianuarie
Resident Evil: The final chapter – 27 ianuarie
John Wick: Chapter 2 – 10 februarie
The great wall – 17 februarie
Zashchitniki(Guardians) – 23 februarie
Logan – 3 martie
Kong Island – 10 martie
Power Rangers – 24 martie
King Arthur. Legend of the sword – 24 martie
Smurfs 3: The lost village – 7 aprilie
Fast&Furious VIII – 14 aprilie
Baywatch – 19 mai
Alien Covenant – 19 mai
Pirates of the Caribbean V: Dead men tell no tales – 26 mai
Wonder Woman – 2 iunie
Guardians of the galaxy II – 5 iunie
World War Z II – 9 iunie
The Mummy – 9 iunie
Cars III – 16 iunie
Transformers V: The last knight – 23 iunie
Despicable me III – 30 iunie
Spider-ma: Homecoming – 7 iulie
War for the planet of the apes – 14 iulie
Kingsman II: the golden circle – 6 octombrie
Blade Runner 2049 – 6 octombrie
Thor: Ragnarok – 25 octombrie
Saw Legacy – 27 octombrie
Justice League – 17 noiembrie
Star Wars VIII – 15 decembrie
Jumanji – 22 decembrie

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.