2014, un an grozav pentru Spitalul Judetean Timisoara! Ce s-a facut pentru bolnavi?

TIMISOARA. In 2014 au fost aprobate fonduri pentru Spitalul Judetean din Timisoara din trei surse: de la Ministerul Sanatatii, de la Consiliul Judetean Timis si fonduri europene nerambursabile. Acestora li se adauga sumele provenite din venituri proprii. Banii au fost folositi, in principal, pentru reparatii si achizitionarea de aparatura.

In 2014, Spitalul Judetean din Timisoara a avut aprobate fonduri in valoare de 6.929.000 de lei de la Ministerul Sanatatii, bani necesari pentru achzitionarea de aparatura performant pentru dotarea sectiei ATI si a blocului operator.

De la CJT au fost aprobate fonduri in valoare de 1.775.000 lei, bani folositi pentru reparatii capitale. Printre acestea, schimbarea tamplariei interioare pe mai multe sectii ale spitalului, sistematizarea intrarii in unitatea spitaliceasca, repararea a doua lifturi si inlocuirea tamplariei interioare la Clinica Bega. Totodata, s-a realizat un studiu de fezabilitate referitor la modernizarea si extinderea sectiei de Ortopedie.

Veniturile proprii, de 107.000 lei, au fost utilizate pentru instalarea unui aparat de aer conditionat in Unitatea de Primiri Urgente, achizitionarea unui aspirator chirurgical si cheltuieli pentru sistemul de calculatoare a spitalului.

Pentru clinica Oncogen s-au primit bani din fonduri europene nerambursabile, atat pentru constructie, cat si pentru aparatura. Valoarea totala a acestora se ridica la 18 milioane si jumatate de lei.

In 2015, investitiile vor continua, pentru ca bolnavii internati aici sa beneficieze de tratament la nivel european.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Atunci de ce sunt trimisi pacientii sa-si cumpere medicamente ?. Cine minte ?.