2014 ne aduce un noul val de scumpiri! Vezi pentru ce produse vom plati mai mult de la 1 ianuarie

Incepand cu 1 ianuarie, romanii vor fi nevoiti sa scoata din buzunare mai multi bani pentru o serie de produse de baza, dar scumpirile ar putea sa se tina in lant.

Benzina, motorina, gazele, tigarile, energia electrica sau chiar berea, vor fi mai scumpe anul viitor. Carburantii vor ajunge sa coste cu pana la 40 de bani in plus la litru, pentru ca acciza platita de populatie la fiecare litru va fi recalculata in baza unui curs valutar dezavantajos. Numai din diferenta de curs, preturile vor creste cu 9 bani pe litru.

Acciza la care se adauga TVA va duce pretul pentru un litru de benzina de la aproape 5 lei si 60 de bani, cat costa, la aproape 6 lei. Iar motorina va fi si mai scumpa – de la 5 lei si 90 de bani va ajunge la 6 lei si 30 de bani.

Si gazul se va scumpi cu 1% anul viitor, a anuntat Autoritatea de Reglementare în Energie. Daca incalzirea unui apartament cu trei camere pe parcursul iernii inseamna o factura la gaz de 1.700 de lei, de anul viitor aceasta va fi cu 17 lei mai mare.

Scumpiri se anunta si la energia electrica. Majorarile vor avea loc, în urma deciziei Guvernului de a introduce celebra taxa pe stalp, pe care furnizorii o vor adauga la factura. Este posibila o scumpire de 1%. Astfel încat, în cazul unui apartament cu trei camere, pentru care se plateste o factura de 200 de lei lunar, cresterea de pret va fi de 24 de lei pentru tot anul.

Si berea sau tigarile devin un lux. Un pachet de tigari va costa si cu 50 de bani mai mult anul viitor, iar berea ar putea sa se scumpeasca, în functie de inflatie, si cu 10 bani pe litru.

Sursa: b1.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.