2012 – anul schimbarilor in invatamant la nivel national: clasa pregatitoare, bacalaureat profesional, 6 ministri intr-un an!


Anul 2012 a fost pentru domeniul Educatiei unul al schimbarilor dese de ministri, dar si anul trecerii clasei pregatitoare din sistemul prescolar la scoala generala si al dezbaterilor privind introducerea, incepand din 2013, a Bacalaureatului profesional.

Masura introducerii clasei pregatitoare in invatamantul primar a intrat in vigoare incepand cu anul scolar 2012-2013.

Din ianuarie si pana in septembrie, dezbaterile pe acest subiect au fost intense.

Parintii, in razboi cu ministerul
Inscrierea copiilor la clasa zero i-a determinat pe multi parinti sa isi faca mutatii in alte zone, pentru ca sa poata sa-si dea copilul la scoala pe care si-o doreau. In acest timp, autoritatile dadeau asigurari ca vor fi luate toate masurile pentru ca acesti copii sa fie integrati in sistemul scolar.

Bacalaureatul profesional
Discutii aprinse in acest an au fost si pe marginea introducerii Bacalaureatului profesional.

Pentru prima data in Romania, pe 4 septembrie, senatorii din Comisia de educatie discutau propunerea MECTS privind introducerea Bacalaureatului profesional, care ar permite angajarea absolventilor de liceu pe piata muncii dupa finalizarea studiilor liceale, dar care in schimb nu va permite inscrierea la facultate.

Sase ministri in 12 luni
Anul 2012 a adus la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nu mai putin de sase ministri. Daniel Funeriu, Catalin Baba, Ioan Mang, Liviu Pop (interimar), Ecaterina Andronescu aveau sa detina portofoliul Educatiei in 2012.

Citeste analiza in detaliu pe www.ziare.com.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.