2012 – an electoral! Partidele politice pregatesc „asaltul“ asupra alegatorilor!

Sfarsitul anului 2012 inseamna alegeri in Romania. Partidele intra pe ultima suta de metri in cursa atragerii cat mai multor votanti de partea lor. Vezi ce aliante se pregatesc!

Am trecut in 2012, am intrat in an electoral. Lupta pentru voturi se poarta de acum pe fata si toate partidele vor sa-si creasca sansele. inca de anul trecut s-au produs miscari interesante pe scena politica: au aparut platforme, aliante sau formatiuni noi, iar altele sunt pe drum.

La finalul lui 2011, UNPR a lansat Uniunea Social Progresista. Liderii USP sunt Gabriel Oprea, Neculai Ontanu si Cristian Diaconescu. Iar constructia lor politica isi propune sa fie o alternativa la USL. UNPR a mai facut cateva miscari politice chiar la final de an. A semnat protocolul de fuziune prin absorbtie cu PIN si cu Partidul Popular al Protectiei Sociale.

Anul acesta este de asteptat ca Mircea Geoana sa-si incerce sansele cu un partid nou. Exclus din PSD, fostul presedinte al Senatului a promis ca-si va face partid pana in martie. Geoana crede ca ar putea atrage de partea sa cel putin 20 de parlamentari, ceea ce i-ar permite sa aiba grup parlamentar.

Tot la inceputul acestui an am putea afla daca miscarea Noua Dreapta se va transforma sau nu in partid. La Tribunalul Bucuresti au fost depuse deja 30.000 de semnaturi. Liderul noii formatiuni politice ar urma sa fie Tudor Ionescu.

Anul trecut, in 2011, au aparut mai multe partide si platforme politice importante. USL, Partidul Poporului Dan Diaconescu si Miscarea Populara, sustinuta de PDL.

In prezent, in Romania, sunt 20 de partide.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.