200 de artisti si 7 ansambluri folclorice in ‘cel mai profesional’ festival din Timisoara. De unde va luati biletele gratuite?

TIMISOARA. Doua zile de regal folcloric la Timisoara, pe scena Salii Capitol a Filarmonicii Banatul. Nu mai putin de sapte ansambluri, dintre care unul din Serbia, vor face spectacol in cadrul Festivalului National de Folclor  „Traditii la Romani” ajuns la cea de-a doua editie.

Spectacolele se vor desfasura in zilele de miercuri, 14 octombrie, si joi, 15 octombrie, de la ora 18.30, iar bietele sunt gratuite, in limita locurilor disponibile, si se procura de la Centrul de Cultura si Arta al judetului Timis, de pe strada Ungureanu, in vecinatatea Pietei Libertatii.

Din pacate, nu avem o sala mai mare in Timisoara pentru a gazdui acest spectacol. Anul trecut, invitatiile s-au epuizat in primele doua zile si, din pacate, multi spectatori ar fi dorit sa participe, dar nu s-a putut”, a declarat Liliana Laichici, managerul Centrului.

Miercuri, 14 octombrie, pe scena vor urca Ansamblul Profesionist Banatul cu invitatii Petrica Matu Stoian, Ana Pacatius, Dana Gruescu, Ghita Caltun Brancu, Luta Popovici, Formatia de Tineret „Ansamblul Banatul”, Ansamblul Folcloric National „Transilvania” din Baia Mare si Ansamblul Profesionist „Dor Romanesc” din Bistrita.

Joi, 15 octombrie, pe scena Salii Capitol vor evolua Ansamblul Profesionist Banatul cu invitatii Aurel Tamas, Vasile Conea, Liliana Laichici, Adrian Stanca, Mihaela Petrovici, Carmen Popovici-Dumbrava, Ciprian Pop, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii Sibiului” din Sibiu si Orchestra Consiliului National al Minoritatilor Romane din Serbia.

Organizarea festivalului, despre care Liliana Laichici a spus ca ”in Timisoara nu exista un festival care sa il egaleze din punct de vedere profesional, deoarece acesta se adreseaza ansamblurilor profesioniste”, costa aproximativ 150.000 de lei, acesta fiind si plafonul maxim alocat de catre Consiliul Judetean Timis.

In total, pe scena vor urca peste 200 de artisti, iar Ana Pacatius si Luta Popovici, precum si mai multi dansatori pensionari vor primi diplome pentru intreaga cariera.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...