Noutati :

20 de lei/persoana de la bugetul national, bani pentru drumuri in Timis in 2013, atrage atentia Tiberiu Lelescu, liderul consilierilor judeteni ai PDL

2 aprilie, 2013 - 02:58 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Tiberiu Lelescu, liderul consilierilor judeteni ai PDL, din Timis, a atras atentia ca judetul Timis este printre judetele codase in privinta alocarii de bani de la bugetul de stat.

Potrivit lui Lelescu, suma totala alocata din TVA pentru drumuri judetene si comunale este de 368 milioane lei, la care se adauga inca 1,72 miliarde lei pentru echilibrarea bugetelor locale, in bugetul pe acest an.

Cele mai mari sume alocate pe locuitor pentru drumuri judetene si comunale le regasim in judetele Hunedoara (40 lei / persoana), Alba (38 lei/ persoana) si Salaj (37 lei / persoana), iar cele mai mici judete Timis (20 lei / persoana), Galati (13 lei / persoana), Brasov (12 lei / persoana), iar pe ultimul loc Ilfov (8 lei / persoana)”, arată Lelescu.

Astfel, judetele in care s-au alocat cele mai mari sume pe locuitor pentru echilibrarea bugetelor locale in anul 2013 sunt Tulcea (161 lei / persoana), Botosani (157 lei / persoana) si Teleorman (155 lei / persoana). Cele mai mici sume pe locuitor au fost alocate in judetele Brasov (63 lei / persoana), Cluj (56 lei / persoana) si Ilfov (35 lei / persoana).

3,53% din sumele pentru drumuri judetene si comunale vin in județul Timis. Adica pentru fiecare timisean este alocata o suma medie de 20 lei pentru drumuri judetene si comunale in acest an. La acestia se mai adauga 67,69 lei pentru echilibrarea bugetelor locale”, mai spune Lelescu.

Intr-un top al sumelor alocate pe persoana, din cele 41 judete analizate,  judetul Timis se afla pe locul 21 pentru sumele defalcate din TVA destinate drumurilor judetene si comunale si pe locul 37 pentru echilibrarea bugetelor locale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...