Noutati :

20 de autobuze de capacitate mica si un autocar vor fi livrate Primariei Timisoara. Cat costa?

9 februarie, 2016 - 12:37 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
5

TIMISOARA. Un numar de 20 de autobuze de capacitate mica si un autocar vor fi livrate Primariei Timisoara, dupa ce licitatia s-a incheiat. Cele 20 de minibuse vor fi folosite mai ales la orele de varf.

Anuntam finalizarea unei licitatii. Am ajuns in stadiul sa dam anuntul de atribuire. Este vorba de o licitatie pentru RATT care vizeaza un acord cadru de livrare a 20 de autobuze de capacitate mica, EURO 6, destinate transportului urban. Vrem sa folosim aceste autobuze la orele de varf cand sistemul de transport in comun nu face fata si vor fi puse in paralel cu tramvaiele sau troleibuzele astfel incat cetatenii sa nu mai aiba de asteptat atat de mult. Vor beneficia probabil cel mai mult, elevii, la orele de dimineata cand vor avea conditii mai bune sa se deplaseze la scoala, dar nu sunt restrictionate pentru ei„, a declarat primarul Nicolae Robu.

S-a incheiat si perioada de contestare a lictatiei, s-a semnat si acordul cadru pe o perioada de 3 ani si urmeaza sa semnam si primul acord subsecvent. Vor fi trei astfel de acorduri.

Primul acord subsecvent va fi semnat zilele viitoare si prevede livrarea a 6 autobuze„, a explicat Robu.

Edilul a mai spus ca fiecare autobuz de capacitate mica are pretul de 560.000 de lei.

De asemenea, a mai fost cumparat si un autocar cu suma de 1,2 milioane de lei. Acesta va fi folosit pentru deplasarea studentilor cu ocazia unor evenimente pe care acestia le organizeaza sau pentru artistii care fac diverse deplasari ori pentru ecipele sportive. Urmeaza ca RATT sa stabileasca un tarif pentru inchirierea acestui autocar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. E asta din poza ? Cca. 100.000 euro + Tva ? Asta la licitație ? Ideia o fi bună, dar prețul ?

  2. Ar fi bine daca ar fi introduse si prin cartierele prin care nu exista linii de Ratt. Spre exemplu, pe Calea Urseni nu exista niciun autobuz iar linia tramvaiului 4 sau nodul Ratt de la Aem sunt la aproximativ 25-30 de minute de mers pe jos. Ar fi foarte bun un astfel de minibuz care sa faca un circuit prin care sa lege Calea Urseni de Aem si Calea Girocului, via Musicescu. Asteptam niste decizii intelepte din partea conducerii Ratt si a primariei.

  3. Cred ca ar trebui introdusa o linie RATT din Calea Sagului- Muzicescu-Calea Urseni. Intoarcerea se poate efectua la intersectia: Timisoara-Giroc-Rudicica. In aceasta zona s-au construit si se construiesc multe locuinte si nu exista mijloc de transport in comun.

  4. Un mijloc de transport din Calea Sagului pana la iesirea din Timisoara (ramificatia spre Rudicica), cu traseu pe str Muzicescu, ar fi binevenit. Nu circula nici un mijloc de transport pe Muzicescu, cea mai lunga strada din Timisoara.

  5. Intr-adevar ar fi bine sa se introduca un mijloc de transport pe directia str. Muzicescu – Calea Urseni, zona aflata in plina dezvoltate imobiliara. Tramvaiul are statia finala mult prea departe de aceasta zona, nu putem considera ca o deserveste.