Noutati :

20.000 de teste antigen ajung in scolile din Timisoara si din judet. Sunt doar jumatate din necesar. Video

8 februarie, 2021 - 01:49 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Prima zi de scoala din semestrul al doilea a fost una fara probleme in judetul Timis. La Timisoara, unitatile de invatamant au inceput cursurile in scenariul rosu, la fel ca multe alte scoli din judet, in care indicele de infectare depaseste 3 la mia de locuitori.

CITESTE SI: Formularul prin care parintii isi dau acordul ca elevii sa fie testati pentru COVID la scoala a ajuns la forma finala 

CITESTE SI: A sunat clopotelul in singurul judet din tara aflat in Zona Rosie. Cum a inceput scoala la Timisoara si in celelalte localitati din Timis 

La debutul scolii cu prezenta fizica, Inspectoratul Scolar Timis primise putin peste 20.000 de teste antigen, asta desi necesarul ar fi fost dublu.

„Ieri (duminica – n.r. ) au fost transferate catre ISJ un numar de putin peste 20 de mii de teste antigen. ISJ le va transfera unitatilor de invatamant, cu o remarca – spre acele unitati care au cabinete scolare. In Timisoara, toate unitatile de invatamant au cabinete scolare, chiar daca ele sunt arondate la alte unitati de invatamant. Fiecare scoala este atinsa de un cadrul medical. In afara de Timisoara, teste vor fi transmise la Lugoj, Sannicolau si la Deta. Criteriul dupa care vor fi transferate aceste teste este acela al numarului de elevi la nivelul unei unitati de invatamant”, a spus inspectorul scolar general Marin Popescu.

Distribuirea testelor antigen in scolile din Timisoara si din judet va incepe chiar din prima zi de scoala. Iar Directia de Sanatate Publica urmeaza sa stabileasca modalitatea in care se vor transfera si cine va realiza testarile in unitatile de invatamant care nu au cabinete medicale.

Deocamdata, in judet urmeaza sa fie repartizate cele aproximativ 20.000 de teste antigen, dintr-un total de 40.000 promise de la nivel central. Sunt depozitate la Timisoara, la Liceul Emanuil Ungureanu.

Video: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Interesant