Noutati :

2 profesori prinsi ca au copiat au fost dati afara din examenul de Titularizare la Timisoara. FOTO!

30 iulie, 2013 - 02:40 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Le pretind copiilor corectitudine, dar ei sunt primii care fura! Examenul de titularizare in invatamant al profesorilor, la proba scrisa, scoate la iveala noi fraude.

Doi candidati prinsi in timp ce incercau sa copieze au fost eliminati si scosi afara din salile de examinare.

Intrebat cum anume copiau cei doi dascali care fraudau examenul, inspectorul scolar general Cornel Petroman a spus: „Telefoane mobile sau smecherii din astea„.

In total, la examenul de Titularizare pe catedre, au primit dreptul de a participa 1.255 de dascali in Timis.
Din acestia, s-au inscris efectiv pentru a da proba scrisa 1.078. Dimineata insa, 177 au decis sa nu se mai prezinte si au fost pusi absenti.
Profesorii ramasi in examen au sustinut proba scrisa la 65 de discipline.

La iesire, candidatii au sustinut ca subiectele nu au fost grele.

Chiar n-au fost dificile. Au fost asemanatoare cu cele din anii trecuti„, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro unul dintre profesorii care au dat examenul de Titularizare.

Asa este, daca rezolvai toate subiectele din anii precedenti n-aveai cum sa nu stii. Mie imi este teama doar de concurenta, care este mare si mi-e frica ca nu cumva sa nu prind postul„, a adaugat un alt candidat.

In aceasta dupa-amiaza, lucrarile vor lua drumul centrelor de corectare care, pentru a nu exista suspiciuni, se vor analiza in alte orase din tara si nu in Timisoara. Este vorba de centre de corectare din Cluj,  Sibiu, Brasov, Ploiesti, Bucuresti, Targoviste, Galati si Iasi, in functie de materie.

Printre cei care au sustinut examenul astazi la Timisoara se afla 155 de profesori care au terminat facultatea chiar in acest an. Pentru ei, dar si pentru ceilalti dascali care spera sa devina titulari pe post,  vestile nu sunt tocmai bune.

In judetul Timis sunt putine posturi disponibile, mai precis doar 140. Dintre acestea 73 sunt in Timisoara si 16 in Lugoj. In total, in mediul urban sunt 100 de posturi, iar in cel rural sunt 40.

Cele mai cautate sunt educatoarele. Sunt disponibile 30 de locuri pentru cele care predau in limba romana si 22 pentru predare in limba germana.

Pentru a obtine un post de titular, adica angajarea pe perioada nedeterminata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la cea practica, iar pentru a se angaja pe o perioada determinata, candidatii trebuie să obtina minimum nota 5.

Rezultatele probei scrise a examenului de titularizare vor fi afisate in data de 5 august.

In 5 si 6 august se pot depune contestatiile, care trebuie rezolvate pana in 7 august.

Rezultatele finale se afiseaza in 8 august. In 9 august se desfasoara etapa repartizarii titluarilor, angajati pe perioada nedeterminata. In 14 august are loc a doua etapa a repartizarii, pentru angajare pe perioada determinata. Eliberarea si comunicarea deciziilor de repartizare pe post sau catedra va avea loc in 30 august.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ii pretint primarului corectitudine dar ei sunt primii care … comit „regretabile erori” (nu ma refer la profesori)

    Pe cand un reportaj despre profesorii de exceptie din Timis???