Noutati :

2 milioane de euro in modernizari la Aeroportul International Timisoara! Ce se face cu acesti bani?

1 august, 2014 - 01:52 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Modernizare si pe linia transportului de marfuri la Aeroportul International Traian Vuia Timisoara!  Un proiect depus de Aeroport, legat de Terminalul Intermodal de Marfa, a fost selectat pentru finantare prin programul TEN-T 2013 (Trans-European Transport Network).  La nivelul Romaniei, numai 4 proiecte vor fi finantate prin acest program al Uniunii Europene.

Proiectul „Cargo Tim – Studii pentru Dezvoltarea Infrastructurii Transportului Intermodal de Marfa la Aeroportul International Timisoara”, a fost evaluat pozitiv, a trecut de toate etapele de selectie, iar Comisia Europeana urmeaza sa elaboreze decizia de finantare.

Proiectul va avea o valoare de 2 milioane de euro si va fi finantat 50% din fonduri nerambursabile si 50 % din fonduri proprii ale aeroportului.

Proiectul propus este complementar proiectului Terminalul Intermodal de Marfa de la Remetea Mare si va asigura conectarea cu transportul aerian, realizandu-se astfel un complex multifunctional, care sa asigure circulatia rapida intre diferite mijloace de transport: aerian, feroviar si rutier”, a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu.

Principalele elemente de infrastructura ce sunt vizate in urma studiilor pentru care a fost aprobata cofinantarea sunt realizarea suprafetelor de miscare pentru aeronave de transport marfa, precum si platforme pentru calea ferata si pentru transportatorii rutieri.  Totodata, partile componente ale Terminalului Intermodal de la Aeroport vor fi: Centrul Cargo, terminalul de cale ferata si reabilitarea liniei ferate existente in perimetrul aeroportului si conexiunea acesteia la reteaua nationala, parcari pentru autoturisme si conexiuni de transport.

Aeroportul Timisoara a depus proiectul in luna martie 2014, prin programul TEN-T (Trans-European Transport Network).

Programul TEN- T a fost stabilit de catre Comisia Europeana pentru a sprijini construirea si modernizarea infrastructurii de transport in intreaga Uniune Europeana. Prin acest program se ofera sprijin financiar in vederea realizarii unor proiecte importante de infrastructura de transport in conformitate cu obiectivul european de extindere a competitivitatii, crearea de locuri de munca si coeziunea europeana.

Aeroportul International Timisoara va pregati si un alt proiect european, finantat prin programul POS – T (Programul Operational Sectorial Transport) pentru perioada 2014-2030, prin care va construi infrastructura necesara Terminalului Intermodal. Acest obiectiv a fost cuprins in Masterplanul General de Transport si inclus pe lista investitiilor prioritare la nivel national.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...