Noutati :

2 milioane de euro asteapta sa fie cheltuiti pentru organizarea de festivaluri, targuri ori expozitii. Apel de proiecte cu fonduri nerambursabile din Norvegia si Spatiul Economic European pentru Timisoara Capitala Culturala 2023

18 martie, 2021 - 09:19 AM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
4

TIMISOARA. A fost relansat apelul de proiecte pentru Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023, iar finantarea este de 2 milioane de euro, fonduri nerambursabile din Norvegia si SEE (Spatiul Economic European).

Pot fi organizate tot felul de evenimente, targuri, expozitii, festivaluri, ateliere, campanii, conferinte, iar noul termen de depunere este 20 decembrie 2021. Nu este nevoie de cofinantare.

Prezentul apel isi propune sa finanteze initiative bilaterale, dezvoltate si desfasurate in parteneriat intre entitati din Romania si Statele Donatoare, in contextul Timisoara – Capitala Europeana a Culturii 2023. Initiativele vor avea drept scop consolidarea cooperarii si sporirea cunoasterii si intelegerii reciproce intre Romania, Norvegia, Islanda si / sau Liechtenstein„, se arata pe t2023.eeagrants.ro, care gazduieste depunerea de proiecte.

Toate detaliile le gasiti pe eeagrants.ro

FOTO: Ilustratie realizata de Dushky pentru Heritage of Timișoara

Granturile Spatiului Economic European (SEE) si Norvegiene reprezinta contributia Islandei, Principatului Liechtenstein si Regatului Norvegiei la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si la consolidarea relatiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din Estul si Sudul Europei si statele baltice.

Aceste mecanisme de finantare sunt stabilite in baza Acordului privind Spatiul Economic European, ce reuneste statele membre UE si Islanda, Liechtenstein si Norvegia ca parteneri egali pe piata interna.

In total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde intre 1994 si 2014 si €2,8 miliarde pentru perioada de finantare 2014-2021.Granturile SEE sunt finantate in comun de toti cei trei donatori, iar Granturile Norvegiene sunt finantate exclusiv de Norvegia si sunt disponibile in cele 13 tari care au aderat la UE dupa2003.

Fondurile sunt distribuite pe programe de finantare, incadrate in sectoarele prioritare specifice si domeniile, obiectivele si rezultatele asteptate stabilite cu fiecare stat beneficiar in parte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Faceti „Festivalul de Taiat Copaci – Nicolae Robu”. Sau „Concursul de SF-uri scumpe care nu se vor finaliza niciodata practic – Nicolae Robu”.

    • Lasa-l vrajeala cu Robu ca a trecut campania. Mai bine spune-i lui Fritz ca sunt bani doar ca trebuie scrise proiecte pentru a fi atrasi. Ca pana acum se lauda doar cu proiectele lui Robu si in acelasi timp le critica. Ipocriti penibili ce sunteti!

      • Uneori vreau sa uit de realizarile Ultracinstitului, dar cand trec prin Piata Libertatii imi amintesc de lista lunga a porcariilor facute de el. Dupa ce-l vad la Popa Sapca poate ca voi inceta cu comentariile aici.

  2. In mod reprezentativ ati gasit un desen care ilustreaza o cladire pe se scrie doar in maghiara. Aveti ceva cu limba romana ? Nu va place ? Asa ati primit ordin sau asa ati fost inspirati ?