2 izvoare cu apa termala, captate si folosite pentru un spital din Timisoara! Proiectul fabulos care schimba viata bolnavilor

TIMISOARA. Una dintre cladirile aflate in paragina in Timisoara, care gazduieste o intreaga sectie de spital, este pe cale sa isi schimbe infatisarea. Clinica de Balneofizioterapie, aflata pe bulevardu CD Loga ar putea reveni la stralucirea de odinioara, dupa ce proiectul de reabilitare va fi finalizat.

Bolnavii care vor ajunge aici vor putea beneficia din nou de tratament cu ape termale, dupa ce spitalul Municipal, de care tine Clinica de Balneofizioterapie, a reusit sa faca toate demersurile necesare pentru a reintroduce apa termala in bazinele de terapie.

clinica de balneologie spitalul municipal cd loga

„Am facut niste modificari, pentru ca in proiectul initial era prevazut ca in cele doua bazine ce erau cu apa termala pe vremuri sa se construiasca cabinete medicale. Am luat legatura cu un geolog, am facut toate demersurile necesare pentru a readuce apa termala in cele doua bazine. La sfarsitul anului avem promisiuni ca vom obtine licenta de exploatare pentru doua izvoare, cel din zona pasajului Michelangelo si cel din Parcul Copiilor”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Olimpia Oprea, managerul spitalului Municipal din Timisoara.

Aceasta nu este insa singura schimbare ce va aparea la Clinica de pe Loga. Bolnavii isi vor putea face, de anul viitor, analizele intr-un Ambulatoriu complet modernizat.

„Din ianuarie se preconizeaza sa se lanseze proiectele pe Programul Operational Regional, pentru reabilitarea ambulatoriului si pana atunci vom avea si licenta pentru izvoarele cu apa termala”, a mai spus Olimpia Oprea.

Pe langa lucrarile de la BalneoFizioTerapie, si alte clinici alte spitalului Municipal sunt in curs de modernizare. Astfel, pana la sfarsitul anului, la ORL si Oncologie vor fi instalate lifturile pentru bolnavi si medici si se vor face lucrari de modernizare la cladiri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Proiectele nu schimba viata nici unui bolnav…

 2. Ar fi forte bine daca intradevar se face ceva și pentru bolnavi.
  Timișoara un oraș așa mare și nu avem un spital de recuperare și mai ales noi care avem probleme de sănătate .
  Suntem conștienți că nu ne tratam dar macar să avem unde merge să ameliorăm durerile.
  Acum balnio e un dezastru.

 3. Exista PROMISUNI ca la sfarsitul anului (sper 2016, probabil 2020) sa existe APROBARI.

  vs

  Este GATA , iar la sfarsitul lunii septembrie va fi INAUGURAT.