Noutati :

2.500 de lei amenda pentru dascalii care umilesc elevii si parintii care trimit copiii la cersit!

12 decembrie, 2011 - 04:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Gata cu expresii ca ”Esti prost! Nici macar tabla inmultirii n-o stii!”! Profesorii care ii vor umili pe elevi vor putea fi amendati cu o suma mai mare decat salariul lor! Acelasi lucru se intampla cu parintii care isi trimit copilul sa cerseasca!

Jignirile catre elevi ar putea fi amendate cu sume pana in 2.500 de lei, iar parintii la randul lor ar putea primi sanctiuni de pana la 1.000 de lei, masura fiind prevazuta in proiectul de lege privind modificarea Legii 272/2004.

Proiectul de act normativ propune introducerea de sanctiuni pentru parintii care isi trimit copiii la cersit, pentru cadrele didactice care aplica pedepse corporale elevilor, dar si pentru autoritatile care nu-si respecta atributiile stabilite prin lege.

Sanctiunile vor fi aplicate in situatiile in care acestia nu isi indeplinesc in mod corespunzator atributiile sau responsabilitatile. Directorul general de la Directia pentru Protectia Copilui din MMFPS, Elena Tudor, a precizat ca sanctiunile prevazute de proiectul de lege constau in amenzi.

La cadrele didactice nu o sa mergem noi sa constatam contraventia, ci Ministerul Educatiei. Sanctiunile aferente specialistilor care lucreaza in domeniu vor fi constatate de Inspectia Sociala. Sanctiunile privind neasumarea si neimplicarea in finantarea sistemului de protectie sociala propunem sa fie constatate si aplicate de catre Ministerul de Finante„, a explicat Elena Tudor.

Cuantumurile amenzilor vor fi stabilite in functie de „greutatea” fiecarei atributii si, potrivit reprezentantului MMFPS, tin cont si de contextul economic actual. Astfel, sanctiunile pentru parinti vor fi cele mai mici, pana in 1.000 de lei, la fel si sanctiunile pentru serviciile publice de asistenta sociala. Ea a precizat ca acestea sunt valorile maxime.

La cadrele didactice, sanctiunea maxima poate fi pana la 2.500 de lei. Este limita maxima si nu ne dorim sa ajungem la situatia in care ei nu respecta obligatia de a nu folosi pedepsele corporale si tratamentele umilitoare in scoli. Nu vrem sa aplicam sactiunile, dar masuri preventive trebuie sa existe. Nimeni nu obliga niciun profesionist, fie ca este asistent social, medic, cadru medical sau functionar public care lucreaza intr-o institutie publica si intra in contact cu copilul, sa se poarte urat si sa nu se poarte asa cum trebuie„, a mai spus directorul Directiei pentru Protectia Copilului.

Concret, sanctionarea parintilor poate fi propusa in cazul in care acestia ii folosesc pe copii la cersit, iar pentru cadrele didactice, in situatia aplicarii de tratamente umilitoare sau degradante. in cazul serviciilor publice de asistenta sociala, sanctiunile pot fi propuse pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, iar la directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului, in cazul neindeplinirii atributiei referitoare la verificarea si solutionarea sesizarilor privind cazurile de abuz, neglijare, exploatare si orice alte forme de violenta asupra copilului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. si asta inseamna ca nu poti sa zici nimic,dar copii pot sa te umileasca si sa faca ce vor?……..jenant,mergeti prin scoli si vedeti „comportament de elev” si dupa aceea faceti legile…….mai ganditi si voi cand vreti sa dati o lege