Prognoza meteo pentru weekend: temperaturi ce ating 34 de grade! Iata cum va fi vremea!

Soarele va fi stapan pe cer si doar in vest, in nord si la munte, iar vineri vremea va fi in general frumoasa si foarte calda pentru sfarsitul lunii septembrie.

Norii vor acoperi temporar cerul si pe arii restranse vor lasa averse, posibil insotite de tunete si fulgere. Vantul nu va crea probleme, iar temperatura aerului va inregistra valori de la 21 de grade in Maramures pana la 34 de grade in Lunca Dunarii.

Bucuresti

In Bucuresti, urmeaza o zi cu adevarat calduroasa. Norii vor fi absenti, soarele stralucitor, iar vantul va sufla slab. Dupa-amiaza, maxima va ajunge la 32..33 de grade, cu 10 grade peste media climatologica a datei.

Munte

Vara tarzie se mentine si in spatiul montan, insa cerul nu va mai fi senin ca in zilele trecute, se vor aduna cativa nori si va ploua pe arii restranse in special in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali. Weekendul va fi perfect pentru plimbari in aer liber. Vremea ne va rasfata in continuare cu soare generos si temperaturi ridicate pentru aceasta data: maximele vor depasi 20 de grade si chiar 25 de grade in statiunile de pe Valea Prahovei. Se anunta si cateva ploi razlete, mai ales prin masivele din nordul tarii. Vantul nu va trece de moderat iar in orele diminetii, pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata.

Regiuni

In regiunile intracarpatice, soarele nu mai este la fel de generos ca ieri. in Crisana, Maramures si nordul Transilvaniei, nori pasageri acopera cerul si pe spatii restranse va ploua slab, astfel ca temperatura maxima va fi cu 4..5 grade mai scazuta fata de ieri. Maximele vor atinge valori de 24 de grade la Baia Mare, 26 de grade la Cluj-Napoca, 30 de grade la Timisoara, 31 de grade la Deva si 28 de grade la Brasov.

In sudul tarii va fi o zi calduroasa, cu valori maxime normale mai degraba pentru mijlocul lunii iulie decat pentru sfarsitul lunii septembrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sulfa in general slab. Se vor inregistra maxime de la 30…31 de grade in dealurile subcarpatice, pana la 33…34 de grade in Lunca Dunarii.

Si in Dobrogea, vremea este deosebit de calda – in special in partea continetala, unde pana la amiaza se vor strange in termometre 28…30 de grade. Proximitatea marii face ca temperatura de pe litoral sa fie usor mai scazutaa cel mult 25 de grade.

In Moldova, soarele va straluci in voie, dar spre dupa-amiaza si seara, in nord si la munte apar norii si pe arii restranse va ploua slab. Se vor inregistra maxime de 31 de grade la Galati, 30 de grade la Focsani si in Bacau, 28 de grade la Suceava si 31 de grade la Iasi.

Sambata – Regiuni:

Maine, vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta data in jumatatea sudica a tarii unde mercurul din termometre va trece de 30 de grade. Cerul va fi variabil, chiar mai mult senin in sud, iar in regiunile nord-estice si in zonele montane vor fi innorari si izolat va ploua slab. Maximele se vor situa intre 22 de grade in extremitatea de nord a Moldovei si 34 de grade in Lunca Dunarii.

Sambata – Bucuresti:

In Bucuresti, maine, va fi inca o zi frumoasa si deosebit de calda. Soarele va fi pe cer toata ziua, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 30…31 de grade.

Duminica –  Regiuni:

Duminica, in ultima zi de septembrie, vremea ramane in continuare foarte calda pentru aceasta perioada. Soarele va fi generos si doar in regiunile vestice si nordice isi vor face aparitia norii si cateva ploi razlete. Maximele pornesc de la 21..22 de grade in Maramures, pana la 34 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei.

Duminica – Bucuresti

In Bucuresti, duminica, soare stralucitor si nici urma de nori pe cer. Vantul va fi linistit, iar maxima anuntata este de 31…32 de grade – cu mult peste media climatologica a datei din calendar.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ziar ce se pretinde al timisoarei sau zonei de vest, ne intoxica cu meteo si stiri de Bucuresti. Propun sa va schimbati numele ziarului in ” Opinia Bucurestiului”…