18 iranieni, intre care 7 copii, prinsi la granita de politistii de frontiera din Timis

Voiau sa ajunga in Ungaria, iar de acolo in tari din vestul Europei, dar excursia lor s-a incheiat in judetul Timis la doi pasi de granita, la Beba Veche. 18 iraneni au fost prinsi de politistii de frontiera noaptea trecuta intr-o duba de marfa pe cand se pregateau sa treaca ilegal in tara vecina. Alaturi de transfugi era si calauza care ar fi trebuit sa-i insoteasca pana la destinatie. In grup se gaseau si 7 copii cu varste intre 10 si 15 ani. Politistii de frontiera au stabilit ca majoritatea iranienilor intrasera ilegal in Romania in urma cu cateva zile si planuisera sa ajunga in Ungaria.  Au tocmit un sofer si o calauza care aveau sa-i ajute sa treaca fasia verde dintre cele doua tari. Mai mult, 3 dintre transfugi aveau documente care atestau ca erau luati in evidentele ORI (Oficiul Roman pentru Imigrari). Atat transfugii, cat si calauza si soferul au fost retinuti. Iranienii vor fi cercetati pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei, iar cei care ii insoteau pentru calauzire in vederea trecerii frauduloase a granitei.

Voiau sa ajunga in Ungaria, iar de acolo in tari din vestul Europei, dar excursia lor s-a incheiat in judetul Timis la doi pasi de granita, la Beba Veche. 18 iraneni au fost prinsi de politistii de frontiera noaptea trecuta intr-o duba de marfa pe cand se pregateau sa treaca ilegal in tara vecina.

Alaturi de transfugi era si calauza care ar fi trebuit sa-i insoteasca pana la destinatie.

In grup se gaseau si 7 copii cu varste intre 10 si 15 ani. Politistii de frontiera au stabilit ca majoritatea iranienilor intrasera ilegal in Romania in urma cu cateva zile si planuisera sa ajunga in Ungaria.  Au tocmit un sofer si o calauza care aveau sa-i ajute sa treaca fasia verde dintre cele doua tari.

Mai mult, 3 dintre transfugi aveau documente care atestau ca erau luati in evidentele ORI (Oficiul Roman pentru Imigrari).

Atat transfugii, cat si calauza si soferul au fost retinuti. Iranienii vor fi cercetati pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei, iar cei care ii insoteau pentru calauzire in vederea trecerii frauduloase a granitei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.