Noutati :

18 ghisee check-in, porti automate de scanare documente, 7 lifturi de bagaje si un super sistem de securitate. Noul Terminal de Plecari Externe de la Aeroportul Timisoara isi cauta diriginte de santier

7 martie, 2022 - 10:13 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. In vreme ce sunt inca in evaluare cele 6 oferte pentru construirea viitorului Terminal de Plecari Exerne de la Aeroportul International Timisoara, se fac pregatiri pentru gasirea unui diriginte de santier care sa supervizeze lucrarile de aproape 40 de milioane de euro.

CITESTE SI: Trebuie golite de muraturi, vechituri si biciclete multe buncare la Timisoara, dar avem si unele operationale. 19 adaposturi civile din 92, inventariate. Unde ne refugiem in caz de razboi sau cutremur? 

Reprezentantii aeroportului au lansat o licitatie pentru achizitionarea serviciilor de dirigentie de santier in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Valoarea estimata a contractului este de 600.000 lei fara TVA, iar firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 24 martie.

Va reamintim, dupa ce anul trecut a fost dat in folosinta noul Terminal de Sosiri Externe, acum dezvoltarea Aeroportului International Timisoara vizeaza ridicarea noului Terminal de Plecari Externe, un amplu proiect pe fonduri europene. Nu mai putin de 6 firme s-au inscris in toamna la termenul limita de depunere a ofertelor, care parcurg acum ultimii pasi de evaluare.

Conform proiectului, Terminalul va avea o suprafata desfasurata de 12.000 mp, un sistem complet de control de securitate pentru pasageri si bagaje, 7 lifturi de persoane si bagaje, 18 ghisee check-in, 6 posturi pentru politia de frontiera, 6 porti automate de scanare documente.

Lucrarile de construire ar trebui sa demareze in acest an.

Cumpararea dotarilor si a altor elemente destinate bunei functionari a terminalului se vor realiza prin achizitii independente.

Valoarea estimata a proiectului se ridica la peste 37 de milioane de euro cu TVA, fondurile fiind acoperite prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 (POIM), Axa Prioritara 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, din fonduri proprii ale aeroportului si de la bugetul de stat.

Incheierea proiectului de investitii este estimata la 31 decembrie 2023.

Odata cu finalizarea acestui terminal se estimeaza o crestere a numarului de pasageri de pana la 3 milioane pe an.

Treminalul de Plecari Curse Externe va fi construit langa Terminalul de Sosiri Curse Externe, care a fost dat in folosinta vara trecuta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...