16 schelete umane, descoperite intr-o padure de langa Iasi

Descoperire socanta, intr-o padure aflata la zece kilometri de Iasi. O echipa de arheologi a scos la lumina ramasitele pamantesti a 16 oameni. Istoricii cred ca este vorba despre o groapa comuna, in care au fost aruncati evrei impuscati in 1941, in timpul regimului Antonescu. Cercetatorii sunt convinsi ca acolo zac de fapt ramasitele a peste 100 de persoane. Sapaturile au fost facute in comuna Popesti si, in ultimele zile, au fost scose din pamant cranii si alte fragmente de schelet provenind de la 16 oameni. Localnicii vorbesc de zeci de ani de masacrul din iunie 1941, dar, pana acum, groapa comuna nu fusese descoperita. Arheologii au gasit-o cu ajutorul unui martor al tragediei, care are acum 88 de ani. Oamenii din zona au povestit ca zeci de evrei, fie din Iasi, fie din actuala comuna, au fost executati in padure in urma cu aproape 70 de ani. Ancheta a fost preluata de Parchetul Militar Bucuresti, care are o echipa la fata locului.

Descoperire socanta, intr-o padure aflata la zece kilometri de Iasi. O echipa de arheologi a scos la lumina ramasitele pamantesti a 16 oameni.

Istoricii cred ca este vorba despre o groapa comuna, in care au fost aruncati evrei impuscati in 1941, in timpul regimului Antonescu. Cercetatorii sunt convinsi ca acolo zac de fapt ramasitele a peste 100 de persoane.

Sapaturile au fost facute in comuna Popesti si, in ultimele zile, au fost scose din pamant cranii si alte fragmente de schelet provenind de la 16 oameni.

Localnicii vorbesc de zeci de ani de masacrul din iunie 1941, dar, pana acum, groapa comuna nu fusese descoperita. Arheologii au gasit-o cu ajutorul unui martor al tragediei, care are acum 88 de ani.

Oamenii din zona au povestit ca zeci de evrei, fie din Iasi, fie din actuala comuna, au fost executati in padure in urma cu aproape 70 de ani. Ancheta a fost preluata de Parchetul Militar Bucuresti, care are o echipa la fata locului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.