1500 de medici, asistenti si studenti la unul dintre cele mai importante evenimente stiintifice din Europa, la Timisoara: Cursul International de Ghiduri si Protocoale in Anestezie-Terapie Intensiva si Medicina de Urgenta

TIMISOARA. Timisoara devine in aceste zile punctul de intalnire al celor mai prestigiosi specialisti in Anestezie-Terapie Intensiva si Medicina de Urgenta.

Timisoara este gazda uneia dintre cele mai importante manifestari stiintifice medicale din Europa Centrala si de Est. In perioada 26-28 septembrie se desfasoara Cursul International de Ghiduri si Protocoale in Anestezie-Terapie Intensiva si Medicina de Urgenta, editia a 17-a.

Peste 1500 de participanti s-au inscris: 88 speakeri dintre care 49 internationali si 39 nationali, 1280 medici, 200 asistente medicale, 130 studenti si 65 reprezentanti ai companiilor medicale din tara si strainatate.

Programul stiintific cuprinde: conferinte, simpozioane, mese rotunde, workshopuri de pregatire practica, sustinute alaturi de reprezentantii scolii romanesti de ATI si Medicina de Urgenta, de cele mai mari personalitati ale specialitatii pe plan mondial: fostul, actualul si viitorul Presedinte al European Society of Anesthesiology (ESA), societatea reprezentativa a specialitatii noastre la nivel european, lideri ai Societatii Mondiale de Anestezie, World Federation Societies of Anaesthesiologists (WFSA), lideri ai Societatii Mondiale de Terapie Intensiva, World Federation Societies of Intensive and Critical Care Medicine (WFSICCM), reprezentanti de seama ai scolii Nord-Americane de Anestezie si Terapie Intensiva, ca si ai celor mai importante scoli medicale din Europa si Israel.

Cursul este si ocazia prezentarii unor proiecte majore realizate de Societatea Romana de ATI in ultima perioada:

– SIMLAB, un program de realizare a unei retele de centre de training avansat prin simulare in ATI si alte specialitati, cu finantare din fonduri europene, de care au beneficiat 5 Universitati de Medicina si Farmacie din tara, printre care si Timisoara.
– Proiectul TIM (Terapia Intensiva Mobila), un proiect de colaborare interdisciplinara, prin impicarea serviciilor ATI in ingrijirea pacientilor din alte sectii, inspirat de un model American, proiect implementat cu succes in Spitalul Judetean Timisoara si care este de interes national.
– Dezvoltarea Platformei Nationale de E-Learning in ATI, specialitatea aflata in prima linie a racordarii la standardele europene de educatie, fiind singura specialitate care a adoptat oficial Diploma Europeana de Anestezie-Terapie Intensiva ca parte a examenului de medic specialist.

Cursul va avea loc in Iulius Congress Hall, din complexul Iulius Town si este organizat de Societatea Romana de Anestezie Terapie Intensiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara si Asociatia pentru ATI “Aurel Mogoseanu” Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.