Noutati :

15 milioane de euro pentru Muzeul Revolutiei de la Timisoara vor fi ceruti Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei

6 noiembrie, 2020 - 03:59 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
1

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu va propune Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) sa acorde 15 milioane de euro pentru Muzeul Revolutiei Nationale Anticomuniste care va fi construit la Timisoara.

CITESTE SI: ‘Pot sa faca diferenta dintre viata si moarte’. 85 de concentratoare de oxigen au ajuns la spitalele din Timisoara pentru bolnavii cu coronavirus. Video 

Aflat la Timisoara, Bogdan Gheorghiu a anuntat saptamana aceasta ca Muzeul Revolutiei, care va fi deschis in oras, va purta numele primului erou al Revolutiei din Decembrie 1989, Lepa Barbat, iar asta a iscat vii reactii in randul revolutionarilor din oras. Acestia sustin ca nu Lepa Barbat a fost primul martir, iar apoi ca acest muzeu nu ar trebui sa poarte numele vreunui luptator anume din Revolutie, intrucat toti s-au jertfit pentru libertate.

Anuntul facut de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, privind propunerea pentru acordul cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) de a creste suma pentru Muzeul Revolutiei Nationale Anticomuniste cu 15 milioane de euro si cu privire la denumirea viitoarei institutii, a generat un val de interes si de emotie din partea revolutionarilor, dar si al timisorenilor.

Ministerul Culturii urmareste sa realizeze un proiect coerent si orice decizie legata de Muzeul Revolutiei Nationale Anticomuniste va fi luata in urma consultarilor cu mai multe organizatii si institutii.

Asa cum ne-am obisnuit deja in aceasta guvernare, nu vom hotari nimic fara discutii prealabile cu cei care ne-au oferit darul democratiei: revolutionarii. Din acest motiv, toate demersurile legate de acest nou muzeu vor fi facute impreuna cu Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptatorilor impotriva Regimului Comunist Instaurat in Romania in Perioada 1945-1989 si cu reprezentantii revolutionarilor din Timisoara si din tara. Respectam opiniile tuturor revolutionarilor, carora le suntem recunoscatori ca ne bucuram, astazi, de libertate„, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Muzeul Revolutiei Nationale Anticomuniste va fi deschis la Timisoara si reprezinta nu doar un loc de amintire a unui gest urias, ci si de multumire pentru toti cei care au iesit in strada, au luptat sau chiar s-au jertfit.

Sursa: News.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Despre MUZEUL REVOLUȚIEI !
    Sigur că REVOLUȚIONARII adevărați din Timișoara,trebuie să aibă primul cuvânt ,în legătură cu denumirea și alte aspecte în legătură cu Înființarea MUZEULUI.Dar este clar că,va fi MUZEUL REVOLUȚIEI.Deci,trebuie să fie ascultați și REVOLUȚIONARII (adevarati) din TOATE ORAȘELE unde a fost REVOLUȚIE. Eu spun că nu este bine ca denumirea muzeului să fie dată după numele unei persoane.Numele muzeului trebuie să reflecte scopul și menirea muzeului.Deci,MUZEUL REVOLUȚIEI ANTICOMUNISTE „89,ar putea fi denumirea acestui muzeu.Este doar o propunere.Veniți si cu alte propuneri.