Noutati :

15 concerte de orga simultan la Timisoara in cadrul unui festival mondial, cu muzicieni de pe 4 continente

12 septembrie, 2014 - 12:14 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. De la mijlocul lui septembrie si pana la sfarsitul lunii octombrie, Timisoara gazduieste, alaturi de Resita si Arad, un festival mondial de orga. Timorgelfest este un eveniment rarisim in viata muzicala a Romaniei si a Europei de Est, la care participa organisti de pe 4 continente: Europa, America, Australia – Noua Zeelanda si Asia.


Timorgelfest este organizat de Filarmonica Banatul si Universitatea de Vest din Timisoara si se desfasoara in perioada 17 septembrie – 31 octombrie 2014, timp in care vor avea loc 28 de concerte de orga.

Festivalul este structurat in jurul a trei evenimente muzicale: recitaluri de orga la Timisoara, Arad si Resita; un concert vocal simfonic cu Requiemul de Antonin Dvorak, in prima auditie timisoreana cu Filarmonica Banatul Timisoara,  precum si Ziua muzicii de orga din Timisoara- in data de 29 octombrie 2014, ora 19, cand vor fi 15 concerte simultane de orga pe toate orgile din Timisoara. Intrarea la aceste concerte este libera. Concertele vor fi sustinute de studentii, absolventii, cantorii bisericesti  si  de profesorul Felician Rosca de la Universitatea de Vest din Timisoara. „ se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Si pentru ca fiecare orga are propria ei personalitate, instrumentele se preteaza, fiecare, unui anumit gen de muzica. Astfel, orga din Domul Romano catolic din Timisoara  este potrivita pentru repertoriul romantic si postromantic, cea din Biserica Adventista de Ziua a saptea din Str. Independentei –  pentru repertoriul de factura baroca iar  in Aula Magna de la Universitatea de Vest din Timisoara sunt programate piesele din  repertoriul modern si contemporan.

Festivalul Timorgelfest 2014 se va deschide in 17 septembrie 2014, ora 19 in Domul Romano-catolic din Timisoara, cu recitalul de orga a celei mai bune organiste din America de Sud, Cristina Garcia Banegas, profesoara de orga la Universitatea din Montevideo.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...