Noutati :

15 ani „Pentru Voi”. Fundatia sarbatoreste un deceniu si jumatate de cand este in mijlocul timisorenilor

17 octombrie, 2011 - 08:40 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Consuli, personalitati publice, oameni de afaceri si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale au participat la aniversarea Fundatiei „Pentru Voi”! La 15 ani de activitate, fundatia construieste inca un centru la Timisoara.

Am schimbat legi si am batut la usi cu stoicism in numele beneficiarilor fundatiei pana am obtinut ce-am cerut„, a spus Laila Onu, directorul executiv al Fundatiei „Pentru Voi”. Ea le-a povestit celor peste o suta de persoane prezente in Sala Capitol a Filarmonicii Banatul cum a luat fiinta fundatia si le-a prezentat realizarile din cei 15 ani de la infiintare.

Am construit multe in cei 15 ani: case, centre, brutarii, sere. Dar, mai important, am reusit sa redam demnitatea persoanelor cu dizabilitati si sa le readucem in mijlocul comunitatii timisorene„, a adaugat Laila Onu.

Primarul Gheorghe Ciuhandu, prezent si el la evenimentul aniversar, a primit o placheta din partea fundatiei. „Prin activitatea lor, Fundatia Pentru Voi ne asaza in randul oraselor civilizate„, a spus primarul Timisoarei.

Marius Popa, consulul onorific al Olandei, a precizat faptul ca ideea de economie sociala pe care a dezvoltat-o fundatia in ultimii ani in Romania face parte din viata de zi cu zi a organizatiilor neguvernamentale din intreaga tara, care au preluat si dus mai departe conceptul.

Fundatia „Pentru Voi” va construi al treilea centru de zi

Printre proiectele de viitor ale fundatiei se numara construirea celui de-al treilea centru de zi pentru persoanele cu dizabilitati. „Al treilea centru de zi, Orizonturi noi, speram sa-l deschidem in  primavara anului viitor. Va fi un loc unde beneficiarii centrului isi vor putea desfasura activitatile„, a specificat Laila Onu.

In cadrul Fundatiei „Pentru Voi”, aproape o suta de beneficiari participa la activitatile derulate in cadrul celor doua centre. Cursuri de formare pentru piata muncii, ajutor acordat persoanelor cu dizabilitati pentru integrarea in piata muncii si multe alte activitati au fost si sunt derulate la organizatia timisoreana.

Chiar in aceste zile, fundatia va organiza o conferinta nationala la Timisoara, in 18-19 octombrie, la Rectoratul Politehnicii Timisoara. Este vorba despre o conferinta nationala cu participare internationala cu tema „Servicii sociale pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale severe”.

Statisticile arata ca Romania se situeaza pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste cheltuielile sociale pe cap de locuitor. De aceea, este nevoie de un dialog intre guvernanti si societatea civila, pentru a gasi modalitatile de eficientizare a sistemului social din Romania, fara a condamna la izolare si saracie persoanele cu dizabilitati intelectuale„, a mai spus directorul executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Foto: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...