Timisul este pregatit pentru Schengen! Vine comisia de evaluare

Gata de evaluare! O comisie Schengen va veni in 16 noiembrie in judetul Timis pentru o evaluare a punctelor de trecere a frontierei de la Moravita si Jimbolia si a terminalului non-Schengen de la Aeroportul „Traian Vuia” din Timisoara. Atat Cornel Iures, seful Politiei de Frontiera Timis, cat si prefectul judetului, Mircea Bacala, au spus ca suntem pregatiti pentru intrarea in Schengen in primavara anului viitor. „Punctele de trecere a frontierei de la Moravita si Jimbolia au fost reabilitate pe bani europeni. Valoarea investitiei este de 4,6 milioane de euro. Tot din fonduri europene au fost reabilitate alte cladiri ale Politiei de Frontiera. Vorbim de o investitie de 10,3 milioane de euro. De asemenea, am primit din fonduri europene, 6 milioane de euro pentru autoturisme de serviciu. O alta investitie este de 850.000 de euro pentru o camera de luat vederi ultraperformanta care poate inregistra imagini la mare distanta, de la inaltime. Camera aceasta a fost deja montata la Moravita si cu ajutorul ei i-am prins pe acei hoti care furau gardul de la gara”, a declarat Cornel Iures. Si prefectul Mircea Bacala a facut o trecere in revista a stadiului lucrarilor in vederea aderarii la Spatiul Schengen. „Terminaul non-Schengen de la aeroport este finalizat, punctul de trecere a frontierei de la Jimbolia este finalizat in proportie de 25%, iar la punctul de frontiera de la Moravita s-a facut deja receptia. In Timis nu vor fi impedimente pentru aderarea Romaniei la Schengen”, a concluzionat Bacala.

Gata de evaluare! O comisie Schengen va veni in 16 noiembrie in judetul Timis pentru o evaluare a punctelor de trecere a frontierei de la Moravita si Jimbolia si a terminalului non-Schengen de la Aeroportul „Traian Vuia” din Timisoara. Atat Cornel Iures, seful Politiei de Frontiera Timis, cat si prefectul judetului, Mircea Bacala, au spus ca suntem pregatiti pentru intrarea in Schengen in primavara anului viitor.

„Punctele de trecere a frontierei de la Moravita si Jimbolia au fost reabilitate pe bani europeni. Valoarea investitiei este de 4,6 milioane de euro. Tot din fonduri europene au fost reabilitate alte cladiri ale Politiei de Frontiera. Vorbim de o investitie de 10,3 milioane de euro. De asemenea, am primit din fonduri europene, 6 milioane de euro pentru autoturisme de serviciu. O alta investitie este de 850.000 de euro pentru o camera de luat vederi ultraperformanta care poate inregistra imagini la mare distanta, de la inaltime. Camera aceasta a fost deja montata la Moravita si cu ajutorul ei i-am prins pe acei hoti care furau gardul de la gara”, a declarat Cornel Iures.

Si prefectul Mircea Bacala a facut o trecere in revista a stadiului lucrarilor in vederea aderarii la Spatiul Schengen. „Terminaul non-Schengen de la aeroport este finalizat, punctul de trecere a frontierei de la Jimbolia este finalizat in proportie de 25%, iar la punctul de frontiera de la Moravita s-a facut deja receptia. In Timis nu vor fi impedimente pentru aderarea Romaniei la Schengen”, a concluzionat Bacala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete