130 de arbori cu inaltimi de aproximativ 8 metri imprejmuiesc santierul cladirii de birouri United Business Center 1

In luna iunie, compania IULIUS a inceput lucrarile la cel de-al doilea imobil office clasa „A” din proiectul multifunctional Openville. Cladirea United Business Center (UBC) 1 va fi dezvoltata in zona adiacenta Iulius Mall, dinspre Calea Sever Bocu, si va avea o suprafata de 13.000 mp. Lucrarile se desfasoara conform graficului, in prezent fiind in derulare etapele de edificare a fundatiei.

Din dorinta de a mentine conditiile optime oferite clientilor Iulius Mall Timisoara si in concordanta cu preocuparea fata de protejarea mediului inconjurator, pe santierul aferent cladirii UBC 1 sunt implementate o serie de masuri care sa limiteze raspandirea prafului si disconfortul fonic. Astfel, perimetrul in care se desfasoara lucrarile de constructie este delimitat cu 130 de arbori cu o inaltime de aproape 8 metri. Copacii fac parte din specia Cupresus Leilandi, recomandata pentru realizarea „perdelelor” verzi, cu rolul de a bara emisiile de praf si de a oferi protectie fonica. Dupa incheierea lucrarilor, vor fi transplantati in cel mai mare parc suspendat din Romania, de 55.000 mp, care va fi amenajat in cadrul ansamblului multifunctional Openville. Pe langa arbori, santierul este ingradit cu panouri si plase speciale de protectie.

In plus, niciun camion sau alt utilaj nu va parasi santierul fara ca rotile sa fie spalate, astfel incat sa se mentina standardele inalte privind ambientul din proximitate. De asemenea, caile de acces pietonal din imediata apropiere a perimetrului in care se desfasoara lucrarile de constructie au fost acoperite cu gazon artificial, in timp ce un utilaj special este folosit pentru curatenie in zona adiacenta santierului, care neutralizeaza raspandirea prafului.

Totodata, realizarea etapelor edificarii UBC 1 este astfel planificata incat sa nu afecteze fluxul de clienti si nici activitatea operatorilor din cadrul Iulius Mall Timisoara. Caile de acces auto si sensurile de mers nu sunt modificate, iar pentru pietoni a fost amenajat un nou culoar, care face legatura intre Calea Lipovei si intrarile in mall, de pe latura vestica. Mai mult, numarul locurilor de parcare puse la dispozitie de Iulius Mall a fost suplimentat in ultimele luni, astfel incat clientii sa poata gara in cele mai bune conditii.

copaci-Openville-brazi (2)

Cladirea UBC 1, cu o arhitectura aparte, in forma triunghiulara, va avea 12 niveluri inchiriabile, structura sa fiind astfel gandita incat sa asigure sinergia intre componenta office si cea de servicii si retail. Imobilul este proiectat cu tehnologii de ultima generatie şi solutii eficiente din punct de vedere energetic, astfel incat sa respecte standardele celor mai inalte calificari pentru „cladirile verzi”. Totodata, UBC1 va beneficia de Building Management System, care va spori eficienta costurilor si confortul chiriasilor.

Ansamblul multifunctional Openville implementeaza, in premiera pentru Timisoara, printr-o investitie de peste 220 milioane de euro, un nou concept de dezvoltare urbanistica, ce imbina componenta office si pe cea de retail cu multiple posibilitati de entertainment oferite de cel mai mare parc suspendat din tara, 15 sali de cinema, 4 sali de evenimente, locuri de joaca, numeroase cafenele si restaurante tematice. Constructia a inceput in septembrie 2015, cu lucrarile la imobilul office UBC 2, cu o suprafata de 18.000 mp si 11 etaje, care va fi finalizat in aceasta toamna. Printre companiile care au contractat spatii in acest imobil se numara Ness Software Engineering Services, Autoliv Romania şi policlinica REGINA MARIA. Angajatii companiilor care isi vor desfasura activitatea in cladirile United Business Center vor beneficia de o gama completa de servicii si de posibilitati de petrecere a timpului liber, promotii si discounturi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Vega spune:

    Asa trebuie sa arate o organizare de santier nu firmele de doi lei care lucreaza pentru Primariea Timisoarei cu 10 muncitorim, 4 lopeti si 3 roabe…. gen Marcut SRL, Alex Dia SRL, etc. care au distrus zonele in care au lucrat si lucreaza, de praf nici nu mai vorbim sau panouri speciale, rampa de spalare a rotilor vehiculelor care iasa din santier, semnalizare corespunzatoare, bataie de joc in ultimul hal, protejati a lui Chis Culita de la departamentul tehnic PMT care acum 15 ani ii curgeu mucii in gura iar acum s-a ajuns mare timonier sef

  2. MARIANA A NEAGU spune:

    … întotdeuna … când vrei să ” îngropi ceva putred” …. trebuie să eviți SĂ MIROASĂ ! …. e plin de mall-uri in toate ORAȘELE ,PLINE DE DEȘEURI de tot felul,mai ales alimentare ! … cui folosesc brazii transplantați de colo dincolo ,când acolo unde sunt acum putea fi UN PARC ADEVĂRAT PLIN DE VERDEAȚĂ !?