Opinia Timisoarei

13 spargeri pe zi, la Timisoara! Topul cartierelor devenite raiul hotilor, in oras! Stai intr-unul dintre ele?

TIMISOARA. Desi mai putine decat in altii ani, furturile sunt in continuare la ordinea zilei in Timisoara. Hotii si-au diversificat metodele, actioneaza tot mai des la pont si prefera sudul orasului. O arata statisticile Politiei pe 2015.

In total, pe raza celor 5 Sectii de Politie s-au inregistrat, in 2015, 4981 de furturi.
Un calcul ideal ne arata ca in fiecare zi din cele 365 ale anului, in Timisoara, s-au dat 13 lovituri.

Top locuri cel mai des calcate de hoti, in 2015, la Timisoara

In varful unui top al zonelor care au fost cel mai des calcate de hoti in Timisoara se situeaza cartierele din aria de acoperire a Sectiei 2: Girocului, Soarelui, Buziasului, Kuncz, unde anul trecut s-au petrecut 1312 furturi.

Pe locul 2 se situeaza cartierele Sectiei 3 Politie: Sagului, Dambovita, Fratelia, Steaua, Iosefin, Odobescu, Freidorf si Polona, unde hotii au dat 1001 lovituri in 2015.

Zona centrala a Timisoarei, Take Ionescu, Modern, Telegrafului, Fabric, arondate Sectiei 1 Politie, s-au situat anul trecut pe pozitia a 3-a dupa numarul de spargeri: 977.

Pe locul 4, cu 915 furturi inregistrate in 2015, vin cartierele Mehala, Bucovina, Blascovici, Ronat, Torontalului, Circumvalatiunii, zona Garii de Nord, aflate in grija Sectiei 4 Politie Timisoara.

Pozitia a cincea in topul neoficial al zonelor preferate de hoti in Timisoara stau Aradului, UMT – Padurea Verde, Lipovei, unde anul trecut numarul furturilor s-a oprit la 776.

Totusi, la nivelul Timisului, infractionalitatea a inregistrat in 2015, comparativ cu anul 2014, o diminuare cu 3,75 %.

La sesizarile de natura economica se consemneaza o scadere cu un procent de 24%, la infractiunile de natura judiciara reducerea este de 3,7%, iar la sesizarile de alta natura, se inregistreaza o crestere cu 8,6%.
Cel mai relevant aspect care trebuie retinut este acela ca infractionalitatea sesizata se afla pe un trend descendent, de la an la an, respectiv anul 2015 a fost cel de-al patrulea an cu scaderi consecutive, reiese din statisticile IPJ Timis.

Exit mobile version