Noutati :

13 spargeri pe zi, la Timisoara! Topul cartierelor devenite raiul hotilor, in oras! Stai intr-unul dintre ele?

15 februarie, 2016 - 09:38 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
4

TIMISOARA. Desi mai putine decat in altii ani, furturile sunt in continuare la ordinea zilei in Timisoara. Hotii si-au diversificat metodele, actioneaza tot mai des la pont si prefera sudul orasului. O arata statisticile Politiei pe 2015.

In total, pe raza celor 5 Sectii de Politie s-au inregistrat, in 2015, 4981 de furturi.
Un calcul ideal ne arata ca in fiecare zi din cele 365 ale anului, in Timisoara, s-au dat 13 lovituri.

Top locuri cel mai des calcate de hoti, in 2015, la Timisoara

hot-magazin

In varful unui top al zonelor care au fost cel mai des calcate de hoti in Timisoara se situeaza cartierele din aria de acoperire a Sectiei 2: Girocului, Soarelui, Buziasului, Kuncz, unde anul trecut s-au petrecut 1312 furturi.

Pe locul 2 se situeaza cartierele Sectiei 3 Politie: Sagului, Dambovita, Fratelia, Steaua, Iosefin, Odobescu, Freidorf si Polona, unde hotii au dat 1001 lovituri in 2015.

Zona centrala a Timisoarei, Take Ionescu, Modern, Telegrafului, Fabric, arondate Sectiei 1 Politie, s-au situat anul trecut pe pozitia a 3-a dupa numarul de spargeri: 977.

Pe locul 4, cu 915 furturi inregistrate in 2015, vin cartierele Mehala, Bucovina, Blascovici, Ronat, Torontalului, Circumvalatiunii, zona Garii de Nord, aflate in grija Sectiei 4 Politie Timisoara.

Pozitia a cincea in topul neoficial al zonelor preferate de hoti in Timisoara stau Aradului, UMT – Padurea Verde, Lipovei, unde anul trecut numarul furturilor s-a oprit la 776.

Totusi, la nivelul Timisului, infractionalitatea a inregistrat in 2015, comparativ cu anul 2014, o diminuare cu 3,75 %.

La sesizarile de natura economica se consemneaza o scadere cu un procent de 24%, la infractiunile de natura judiciara reducerea este de 3,7%, iar la sesizarile de alta natura, se inregistreaza o crestere cu 8,6%.
Cel mai relevant aspect care trebuie retinut este acela ca infractionalitatea sesizata se afla pe un trend descendent, de la an la an, respectiv anul 2015 a fost cel de-al patrulea an cu scaderi consecutive, reiese din statisticile IPJ Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. nu e o surpriza ca liderul este Sectia 2 ….conduce detasat la….inactiune si ineficienta…sunt inodori …incolori ..insipizi;poate se hotaraste cineva sa puna ordine si in sectiile de politie ,dar e greu…foarte greu

  2. Oare de ce nu ma mir ca pe locul I se afla Sectia 2? Felicitari !

  3. Cand incepe derratizarrea la ciorri borrate de punjab?!

  4. Am avut o spargere in urma cu un an, locuiesc in Girocului. Domnii de la Sectia 2 sunt dominati de o lipsa totala te interes, tact sau profesionalism. Efectiv nu le pasa. Nu contest capacitatea intelectual-operativa, ea este insa odihnita si pastrata pentru biliard sau alte jocuri ale mintii.