13 ani de la denominarea monedei nationale. Cum a trecut Romania la leul nou

Leul nou si-a facut loc in buzunarele romanilor pe 1 iulie, in urma cu 13 ani.

CITESTE SI: S-a gasit salvarea pentru angajatii Societatii de Transport Public din Timisoara. Cum isi vor primi salariile la zi 

Atunci, Romania ramasese singura tara dintre cele care candidau pentru Uniunea Europeana care isi mai exprima cursul de schimb in 5 cifre, fapt ce ingreuna munca pe piata financiara. Avand in vedere scaderea inflatiei cu 10% si pregatirile pentru aderarea la UE, Romania avea nevoie de o moneda nationala intarita.

Banca Nationala a pregatit vreme de un an introducerea leului greu, sub deviza ‘nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se simplifica’. S-au impartit tone de brosuri si pliante informative care sa pregateasca romanii pentru schimbare.

La 1 iulie 2005, 10.000 de lei au devenit 1 leu, fara ca valoarea sa se schimbe.

Bancnotele vehi, precum si monedele, au circulat in paralel cu cele noi pana la inceputul anului 2007, momentul in care Romania a intrat in Uniunea Europeana.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Din pacate prostimea tot in milioane se exprima si sunt destui grei de cap!
    Tine in mana o suta de lei si spune ca are un milion……………