Fereste-te de blonde si de roscate in prima zi din 2012! Stai pe langa brunete!

Cum iti merge in prima zi din an, asa iti va merge tot anul, spun superstitiile! Asa ca, daca vrei sa atragi norocul in calea ta, stai departe de blonde si roscate!

Prima zi din an te influenteaza … in toate celelalte, spun superstitiile si de aceea, astazi, multi oamenii au grija sa cheme norocul in viata lor.

O superstitie romaneasca spune sa te feresti de blonde si roscate in ziua de 1 ianuarie. Brunetele sunt insa un adevarat talisman.

Iata cateva dintre superstitiile romanesti legate de prima zi din an:
– nu aruncati ceva din casa, nici macar gunoiul
– persoanele blonde sau roscate aduc ghinion, brunetele aduc noroc
– daca intra in casa un barbat e cu noroc, daca e femeie, poarta ghinion
– dansul in aer liber aduce noroc in dragoste, prosperitate si sanatate
– se poarta haine noi
– nu ai voie sa plangi
– se munceste ,,simbolic”

Obiceiul de a arunca pe fereastra obiecte vechi, acestea fiind simboluri ale anului trecut, a fost preluat de romani de la italieni.

Grecii au si ei cateva superstitii interesante. In prima zi din An, se mananca o prajitura in care este pusa o moneda din argint sau aur, semne ale belsugului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.