Anvelopele uzate ale timisorenilor sunt colectate la Iulius Mall! Cei care au cauciucuri distruse pot scapa de ele in doua zile!

TIMISOARA. Timisorenii care au anvelope uzate pot scapa de ele in acest sfarsit de saptamana! Este prima actiune de acest gen organizata in capitala Banatului.

Eco Club Timisoara, in parteneriat cu EcoTires, vine in sprijinul celor care au acasa cauciucuri uzate, pe care nu le mai folosesc si care doresc sa scape de acestea! ”Eco Club organizeaza prima campanie de colectare a anvelopelor uzate din Timisoara”, sustine Adela Mustata, coordonator departament PR in cadrul organizatiei timisorene.

Campania, care va avea loc sub sloganul „Locul anvelopelor uzate nu e la tine acasa. Trimite-le la plimbare!”, se va desfasura timp de doua zile, in 9 si 10 decembrie, intre orele 10 – 18, in parcarea Iulius Mall (langa Starbucks).

Scopul urmarit de voluntarii Eco Club consta in reducerea numarului de anvelope aruncate la voia intamplarii pe marginea drumurilor sau in locuri neautorizate, prin punerea la dispozitia cetatenilor a unui cadru legal si controlat de colectare in vederea eliminarii lor din circuit.

Colectarea se va face cu ajutorul unui microbuz, iar voluntarii vor fi prezenti in ambele zile pentru a-i astepta pe posesorii de anvelope uzate.

Activitatea nu implica nici o remunerare, ea facandu-se sub forma de donatie de catre cetateni, iar anvelopele vor fi mai departe prelucrate si transformate in negru de fum, vor fi utilizate drept combustibil pentru fabricile de ciment.

Potrivit HG. Nr. 170/2004 privind gestionarea acestui tip de deseu, detinatorii de anvelope au obligatia de a nu le abandona pe sol (sau ingropa) sau in apa, nici prin incinerare decat in conditiile prevazute de lege”, explica Adela Mustata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.