Noutati :

11 picturi uriase vor impodobi zidurile unor camine studentesti din Timisoara

27 octombrie, 2020 - 11:47 AM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. 11 picturi murale vor fi realizate pe cladirile caminelor studentesti in urmatoarele saptamani, in cadrul programului Memoriile Cetatii, realizat de Timisoara Capitala Europeana a Culturii. Tema din acest an a programului Memoriile Cetatii este Istoricul, specificul si spiritul Timisoarei, iar toate evenimentele vor fi derulate in jurul acestor trei concepte.

7 dintre picturile murale ce vor fi realizate in Complexul Studentesc au fost scoase la concurs, artistii au putut sa isi transmita propunerile pâna duminica, 25 octombrie. Rezultatele concursului vor fi anuntate in 28 octombrie, iar in perioada 5-15 noiembrie, artistii selectati vor putea sa isi puna in practica ideile creative.

In paralel, artistii invitati incep deja de saptamâna aceasta sa lucreze la alte patru picturi murale, pe caminele studentesti.

Programul Memoriile Cetatii se afla la a III-a editie, iar in acest an, Complexul Studentesc din Timisoara va deveni gazda pentru o serie de interventii care vor fi produse in spatiul public, in locuri de adunare a studentilor si a comunitatii, pentru a facilita si incuraja interactiunea oamenilor cu spatiul public in care traiesc, fie temporar ori permanent.

Ideea programului Memoriile Cetatii este crearea, in anul detinerii titlului de Capitala Europeana a Culturii, a unui traseu de arta murala prin care localnicii si vizitatorii sa redescopere spiritul Timisoarei, istoria si momentele importante din viata comunitatii.

Proiectul este realizat de Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timisoara. Capitala Europeana a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2020.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...