11 iranieni prinsi cu aparatura cu termoviziune, pe fasie, la granita cu Ungaria. A doua oara in doar 2 saptamani

Dupa ce acum doua saptamani au incercat sa iasa ilegal din tara, dar au avut ghinion si au cazut in mainile politistilor de frontiera, azi-noapte si-au incercat din nou norocul. Este vorba de 11 cetateni iranieni, intre care si 6 copii. Voiau sa ajunga in Germania si s-au aventurat iar  spre frontiera convinsi ca de data asta vor reusi sa insele vigilenta politistilor. N-au luat in calcul aparatura de vedere pe timp de noapte si s-au trezit inconjurati de oamenii legii. Culmea, erau insotiti de aceeasi calauza, ca acum doua saptamani, un barbat din Resita. Acesta din urma a  fost si el prins de oamenii legii atunci cand incerca sa scoata din Romania un grup de 18 iranieni pe la Beba Veche. La acel moment, judecatorii de la Sannicolau Mare au decis ca el poate fi cercetat in libertate pentru calauzire, dar nu s-a potolit si si-a vazut mai departe de treaba. Asadar, din cei 18 transfugi prinsi acum doua saptamani, 11 au avut curajul sa se apropie din nou de fasia verde. Transfugii au fost dusi, se pare, pana la 300 de metri de granita cu un microbuz, care mai apoi si-a continuat drumul in Ungaria, unde avea sa ii astepte pana cand reuseau sa treaca frontiera. De acolo, soferul trebuia sa ii transporte pana in Germania. O patrula a politiei de frontiera, care isi facea  rondul in apropierea fasiei verzi dintre cele doua state, a observat miscare pe camera cu termoviziune care detecteaza caldura corpului uman. Aparatura de cercetare pe timp de noapte semnala ca mai multe persoane incercau sa se ascunda intr-un canal camuflat de vegetatie. Imediat, politistii au dat alarma si mai multe echipaje au ajuns in locul indicat de camera. Asa i-au gasit pe cei 11 transfugi. Iranienii aveau legitimatii emise de Oficiul Roman pentru Imigrari din Bucuresti, unde au fost cazati pentru o vreme. Atat calauza, cat si transfugii au fost retinuti. Risca ani buni de inchisoare pentru perseverenta lor. [local /wp-content/uploads/2010/11/film-transfugi.flv]

Dupa ce acum doua saptamani au incercat sa iasa ilegal din tara, dar au avut ghinion si au cazut in mainile politistilor de frontiera, azi-noapte si-au incercat din nou norocul. Este vorba de 11 cetateni iranieni, intre care si 6 copii.

Voiau sa ajunga in Germania si s-au aventurat iar  spre frontiera convinsi ca de data asta vor reusi sa insele vigilenta politistilor. N-au luat in calcul aparatura de vedere pe timp de noapte si s-au trezit inconjurati de oamenii legii.

Culmea, erau insotiti de aceeasi calauza, ca acum doua saptamani, un barbat din Resita.

Acesta din urma a  fost si el prins de oamenii legii atunci cand incerca sa scoata din Romania un grup de 18 iranieni pe la Beba Veche. La acel moment, judecatorii de la Sannicolau Mare au decis ca el poate fi cercetat in libertate pentru calauzire, dar nu s-a potolit si si-a vazut mai departe de treaba.

Asadar, din cei 18 transfugi prinsi acum doua saptamani, 11 au avut curajul sa se apropie din nou de fasia verde.

Transfugii au fost dusi, se pare, pana la 300 de metri de granita cu un microbuz, care mai apoi si-a continuat drumul in Ungaria, unde avea sa ii astepte pana cand reuseau sa treaca frontiera. De acolo, soferul trebuia sa ii transporte pana in Germania.

O patrula a politiei de frontiera, care isi facea  rondul in apropierea fasiei verzi dintre cele doua state, a observat miscare pe camera cu termoviziune care detecteaza caldura corpului uman.

Aparatura de cercetare pe timp de noapte semnala ca mai multe persoane incercau sa se ascunda intr-un canal camuflat de vegetatie. Imediat, politistii au dat alarma si mai multe echipaje au ajuns in locul indicat de camera. Asa i-au gasit pe cei 11 transfugi.

Iranienii aveau legitimatii emise de Oficiul Roman pentru Imigrari din Bucuresti, unde au fost cazati pentru o vreme.

Atat calauza, cat si transfugii au fost retinuti. Risca ani buni de inchisoare pentru perseverenta lor.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.