1000 de noi cazuri pe zi, scenariul luat in calcul de ministrul Sanatatii. Nelu Tataru: Urmatoarele doua saptamani sunt cruciale

In ultimele saptamani numarul infectarilor cu coronavirus a fost in continua crestere, sambata inregistrandu-se chiar un record de aproape 900 de imbolnaviri.

CITESTE SI: Niciun pacient de la Spitalul Victor Babes din Timisoara nu a mai refuzat tratamentul pentru coronavirus, dupa ce un bolnav a respins medicamentul si s-a stins in Terapie Intensiva 

Ministrul Sanatatii face o previziune ingrijoratoare si spune ca se asteapta la o continuare a cresterii numarului de infectari si am putea avea chiar si 1000 de cazuri noi inregistrate zilnic in urmatoarea perioada. Declaratia a fost facuta luni seara intr-o emisiune tv.

De maine (marti, n.r.) intra in vigoare legea (carantinei si izolarii, n.r.), suntem pe internare si pe izolare. Noi vom avea in urmatoarele 14 zile o crestere usoara, progresiva, putem sa ajungem la 1.000 de cazuri pe zi”, a declarat Nelu Tataru pentru Digi 24.

CITESTE SI: ‘Ei ne-au ajutat, o vom face si noi’. Daca se vor umple toate paturile din Timisoara cu pacienti COVID, bolnavii vor fi preluati de Spitalul Judetean Arad. Cererea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta 

Seful de la Sanatate a mai precizat ca spera sa nu fie mai mult de 5% din pacienti care sa aiba nevoie de internare la Terapie Intensiva, scrie stiripesurse.ro. Aceasta in conditiile in care, pe fondul exploziei numarului de cazuri noi de covid spitalele din toata tara destinate ingrijirii bolnavilor cu coronavirus se umplu.

Autoritatile fac apeluri disperate pentru respectarea regulilor sanitare, purtarea mastii de protectie, spalarea si dezinfectarea mainilor, pastrarea distantarii sociale.

Va reamintim, la ultima raportare in Romania au fost inregistrate 681 de cazuri noi de infectii cu coronavirus, numarul total al celor confirmati fiind de 38.139.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.213 au fost externate, dintre care 22.747 de pacienti vindecati si 2.466 de pacienti asimptomatici, externati la 10 zile dupa depistare.

Totodata, pana in prezent, 972 de pacienți cu test pozitiv au fost externati la cerere. Peste 2000 de romani infectati cu covid si-au pierdut viata, de la inceputul pandemiei si pana acum.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. DL.Ministru – DE CE nu testati 50.000 de cetateni zilnic?…Oare ne-ar gonii de pe Planeta Pamant pe noi romanii – care am ajuns infectatii „mai vechi” – acum „mai noi”.Unde este LOGICA si SKEPSIS-ul Testarilor?De fapt Guvernul neputincios tot vine cu BAU-BAU…ca uite unde s-a ajuns daca lumea a vrut Relaxare.Alo! Nenea cu Testarile – oare cati am fost infectati de la inceput si am devenit Asimptomatici si purtatori de virus care am infectat alti cetateni.Pai asa Cercul nu se mai inchide niciodata si lumea va fi reinfectata pana cand….oare cine o sa stinga Lumina?