Noutati :

100 de locuinte sociale intabulate intr-un pod parasit din Timisoara! Vezi ultima descoperire a viceprimarului Traian Stoia!

12 iulie, 2013 - 12:07 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Viceprimarul Timisoarei, Traian Stoia a descoperit o lucrare abandonata a primariei, intr-o cladire istorica din Piata Traian. Aici ar fi trebuit sa fie deja construite locuinte sociale. In loc insa e doar un pod parasit.

Este vorba despre o cladire monument istoric situata langa biserica catolica din Piata Traian care se intinde pe strada Stefal cel Mare, de-a lungul liniei de tramvai, spre biserica catolica. Cladirea a fost a unui baron care i-a facut-o cadou sotiei cu ocazia casatoriei. Cladirea ilustreaza stilul secesion si face parte din rezervatia de arhitectura a zonei Fabric„, a declarat Traian Stoia.

Viceprimarul a constatat ca in podul acestei constructii au fost intabulate 111 garsoniere, din care 77 de la parterul podului si alte 34 la primul etaj al podului, insa la fata locului, Stoia a constatat ca este doar un pod neamenajat.

Podul are o inaltime de 9 metri. In anul 2000 Primaria Timisoara da o autorizatie de contruire in sensul ca este posibila o mansardare care sa puna in valoare podul cladirii, mansardare care ar produce pe doua nivele 111 garsoniere, din care 77 de locuinte la parter si 34 la etajul unu al podului. Se obtine in 30.10.2000 autorizatia de contruire, avizul Inspectoratului de Stat in Constructii si se intocmeste un memoriu pentru operatiunile de verificare a asistentei tehnice. Lucrarile sunt de consolidare si mansardare la aceasta cladire. Se intocmeste si un program de urmarire a acestor lucrari. Se hotaraste ca aceste locuinte, avend in vedere penuria de spatii de locuit sa fie destinate ca locuinte sociale. Primaria se apuca de lucru si rezulta ce vedem: nu sunt niste garsoniere care pot fi locuite, ci un pod neamenajat„, a declarat Stoia.

Mai concret, in podul acestei cladiri au fost pusi mai multi stalpi de sustinere, iar lucrarea pare a fi abandonata.

Un locatar de la etajul al doilea al acestei cladiri a primit si repartitie pentru o garsoniera la mansarda, el a dat in judecata Primaria Timisoara si a solicitat apartamentarea. Primaria profitand de existenta unui litigiu solicita apartamentarea garsonierelor de la etaj, expertul de conformeaza si astfel apar 77 de garsoniere intabulate, iar la etajul intai al podului alte 34 de garsoniere„, explica Stoia.

Descoperind aceasta situatie, viceprimarul spune ca urmeaza sa se faca, din partea primariei „un mic Studiu de Fezabilitate” pentru a vedea care sunt costurile de finalizare a constructiei. Dupa ce vor fi finalizate aceste locuinte, acestea ar putea fi date spre folosinta unor tineri.

Dupa parerea mea, daca facem jumatate, 52 de garsoniere spatioase le-am putea repartiza unor tineri care au absolvit niste scoli si care pot sa isi faca o familie aici, la Timisoara. Am putea face aici foarte usor si cu costuri mai mici locuinte sociale. Nu am inteles de ce s-a tinut in secret aceasta realizare, de ce trebuie sa afli de la cartea funciara ca sunt niste garsoniere intabulate care nu sunt garsoniere si care s-au intabulat in blank, deci fara sa fie vazute„, a mai spus Stoia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...