Noutati :

100 de elevi olimpici, la Universitatea Politehnica Timisoara, la scoala de vara ‘Politehnica 100% performanta’

7 septembrie, 2019 - 04:29 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. in contextul apropierii Centenarului existentei sale, Universitatea Politehnica Timisoara a demarat, inca din primavara acestui an, proiectul Politehnica™ 100% performanta (100 de politehnisti de succes pentru 100 de liceeni merituosi), cu scopul de a identifica si sprijinii 100 de tineri cu capacitati deosebite din liceele din regiune si nu numai.

Proiectul urmareste sustinerea performantei inca de la nivel de liceu, prin crearea unui sistem de identificare, stimulare si motivare a elevilor capabili de performanta, nu doar ca rezultate la invatatura, ci si ca urmare a aptitudinilor intelectuale, creative, artistice ori sportive deosebite.

Cei 100 de elevi, din clasele a X-a si a XI-a, din sapte judete (Timis, Arad, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj si Bihor), au fost deja selectati, pe baza performantelor scolare, dar si a premiilor obtinute la olimpiade si concursuri nationale si internationale, atat pe discipline de invatamant, cat si sportive sau artistice, precum si in baza unor activitati de voluntariat.

Una dintre componentele proiectului o constituie organizarea, cu sprijinul Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera din cadrul UPT, a unor scoli de vara, la inceputul acestei luni, in cadrul carora celor 100 de elevi selectati li s-au prezentat facilitatile sociale oferite de Universitatea Politehnica Timisoara, prestigiul de care se bucura UPT pe plan national si international, oferta educationala a universitatii, viata studenteasca la Politehnica, oportunitatile pe care le au, atat ca studenti, cat si ca absolventi ai UPT, facilitatile sportive pe care le au la dispozitie. De asemenea, au facut vizite in Timisoara si la sediul unor companii, au participat la workshop-uri de autocunoastere si planificare educationala si a carierei.

Dupa deschiderea oficiala a evenimentului, cei 100 de copii au facut un tur al facultatilor si au avut parte de o petrecere de bun-venit organizata de ligile studentesti, vizite in companii, diverse workshop-uri, un tur ghidat in campusul studentesc si in oras, activitati sportive etc.

In data de 11 noiembrie 2019, cei 100 de elevi vor fi premiati cu cate 1000 de euro fiecare, in cadrul Galei aniversare „Politehnica™ 100% performanta”, ce marcheaza intrarea Universitatii Politehnica Timisoara in anul 100 al existentei sale. Totodata, vor intra in contract cu „mentorii” selectati din randul absolventilor de succes, iar cariera lor va fi urmarita si in viitor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...