Noutati :

100 de ani de invatamant romanesc de elita, marcati printr-o serie de evenimente de suflet, la Timisoara. Colegiul C.D. Loga, la centenar. Foto

16 octombrie, 2019 - 08:38 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Au fost zile pline de emotie si incarcate cu activitati, la Colegiul CD Loga din Timisoara. Timp de o saptamana, elevii, profesorii si absolventii de renume ai scolii au marcat impreuna implinirea a 100 de ani de invatamant romanesc la Loga.

Startul evenimentelor dedicate Centenarului Loga a fost dat in sala festiva a institutiei de invatamant, cu evocarea istoriei unei scoli centenare, iar apoi absolventii si elevii claselor terminale au fost invitati in lumea sportului, in cadrul unor competitii de fotbal si baschet ce au avut loc la scoala.

In cea de-a doua zi, elevii au vizionat filmul „Septembrie”, in regia lui Timotei Ursu, la randul lui absolvent al Colegiului. Au urmat apoi dezbateri cu elevii, dar si o intalnire a generatiilor, in cadrul careia au fost depanate amintiri despre anii de scoala.

Ziua de mieruri a inceput cu o slujba oficiata de Inaltpreasfintitul Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, in cadrul careia au fost pomeniti dascalii si elevii scolii care nu mai sunt printre noi. Au avut loc din nou intalniri intre mai multe generatii de absolventi ai Colegiului, dar si activitati sportive.

Ziua de joi a fost dedicata culturii. Au avut loc mai multe lansari de carte, dar si dezvelirea unei placi memoriale – C. D. Loga – 100 de ani de invatamant romanesc.

Vineri, in sala festiva a Colegiului a avut loc un consiliu profesoral solemn, la care au fost invitate sa participe inclusiv cadrele didactice pensionate, iar apoi a fost dezvelit busturile carturarului C.D. Loga si al profesorului Silviu Bejan, primul director al scolii. La amiaza, a fost dezvelita o placheta comemorativa a elevului erou-martir Silviu Iordan si a avut loc o slujba de pomenire a acestuia, oficiata de IPS Ioan Selejan.

Seara zilei de vineri a reunit, in sala de spectacole a Operei din Timisoara, nu mai putin de 400 de oameni veniti sa sarbatoreasca 100 de ani de invatamant romanesc la CD Loga. Elevi, profesori, absolventi si invitati din intreaga lume au participat la evenimentul final al actiunilor dedicate Centenarului Colegiului Loga. Au fost vizionate mai multe filme despre istoria scolii, iar personalitati din diferite domenii si-au impartasit amintirile din ceea ce cu totii au numit ‘cea mai frumoasa perioada a vietii’, anii de scoala petrecuti la Loga.

Foto: Sorin Scurtulescu, profesor de educatie vizuala, artist si pictor
George Popa, absolvent al Colegiului CD Loga, stabilit in Canada.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitari echipei coordonate de conducerea scolii care au organizat evenimentul,felicitari pentru cartile editate,rusine profesorilor de la Loga care din „te miri ce mofturi” n-au participat la eveniment,precum si unii”logani”care S-au inscris si n-au participat la eveniment,blocand locurile altora care veneau.