Noutati :

10 milioane de teste COVID ajung in scolile din Romania. Anuntul ministrului Educatiei

21 ianuarie, 2022 - 09:43 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SANATATE
0

Zece milioane de teste de saliva pentru depistarea COVID-19 vor fi distribuite in scolile din intreaga tara pana la inceputul saptamanii viitoare.

CITESTE SI: Inca o scoala din Timisoara trece in online. La Liceul Nikolaus Lenau sunt copii cu COVID in mai mult de 30 de clase 

Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Pana la inceputul saptamanii viitoare, vor fi livrate in scoli 10 milioane de teste pentru prescolari, elevi si angajati din invatamant. Ministerul Educatiei, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situatii de Urgenta, a transmis repartizarea pe judete pentru primul lot de teste rapide pe baza de saliva (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate incepand de saptamana viitoare, cea de-a doua saptamana a semestrului 2. Apreciem deblocarea procesului de achizitie a testelor, atat de necesare pentru functionarea in conditii de siguranta sanitara a scolilor si gradinitelor„, a declarat seful de la Educatie.

Sorin Cimpeanu a spus ca pana in prezent in scoli au fost livrate 14,5 milioane de teste, scrie digi24.ro.

Urmeaza cele 10 milioane in acest weekend. Apoi suntem asigurati ca va fi o aprovizionare ritmica, in corelatie cu necesarul„, a precizat ministrul Educatiei.

Procesul de achizitie a 18.500.000 de teste rapide de saliva pentru depistarea COVID-19 a fost reluat dupa ce, vineri, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a respins, ca nefondata, contestatia depusa de un operator economic privind aceasta achizitieInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...