Noutati :

10 lucrari artistice vor impodobi Timisoara timp de zece zile, in tot atatea cartiere

8 iunie, 2018 - 09:59 AM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Concursul deschis de proiecte pentru instalatia arhitecturala temporara organizat de Asociaţia Timisoara-Capitala Culturala Europeana in cadrul proiectului ”Memoriile Cetatii”, care marcheaza anul Centenarului Marii Uniri, si-a desemnat toti cei 10 castigatori.

Operele lor vor putea fi admirate timp de 10 zile in diferite locuri din Timisoara.

Iata castigatorii competitiei!

1. LINIA – Sorina Vazelina
2. City Pattern – Mircea Popescu
3. Intalnire fantastica – Marcel Scutaru
4. zidece?! – Victor Dragos, Ana-Maria Ursu
5. Calatorie in ultimii 100 de ani – Silvia Tripsa, Alin Popa
6. Capsula timpului – Paula Duta
7. Coral Urban Hero – Cristina Daju, Adrian Florin Pop, Dan Iulian Toma
8. Hora unirii – IRLO
9. Arhiva activa – Alex Boca (LAPSUS)
10. Interstelar – Andreea Medar

La concursul de proiecte s-au inscris 27 de artisti/grupuri de artisti, iar lucrarile au fost jurizate de comisia compusa din: Corina Nani, Diana Marincu, Sorin Ciurariu, Ovidiu Hrin, Levente Kozma, Florin Lobonţ.

Lucrarile artistice vor fi amplasate in 10 spatii publice din Timisoara, pe instalatiile arhitecturale temporare concepute de Studioul de arhitectura PARASITE STUDIO, castigator al primului apel public. Printre spatiile care vor gazdui instalatiile se numara: Centrul Istoric, Piata Traian, Piata Mocioni, Parcul Dacia etc.

Alaturi de artisti, in proiect vor fi implicate si organizatii si asociatii civice din Timisoara, carora le va fi rezervata cealalta parte a instalatiei. Interventiile artistice ale profesionistilor si amatorilor vor avea menirea de a uni comunitatea locala in jurul culturii. Timp de zece zile, modulele ce le vor gazdui vor deveni centrele de interes ale cartierelor.

Evenimentul „Memoriile cetatii” marcheaza Centenarul Marii Uniri prin o sarbatoare a culturii, care se va intinde pe o perioada de zece zile, in zece cartiere din Timisoara. 10 zile × 10 cartiere = 100 de ani de unitate si re-inventare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...