Noutati :

10 la suta dintre parintii care beneficiaza de indemnizatia pentru crestere copil din Timis ar putea fi suspendati din plata daca nu-si platesc impozitele!

2 februarie, 2012 - 10:34 AM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
0

Guvernul le-a pus gand rau celor care nu-si achita impozitele locale, dar care beneficiaza de ajutoare sociale ca venit minim garantat, indemnizatie lunara pentru cresterea copilului sau alocatie pentru sustinerea familiei.

La nivelul judetului Timis au fost centralizate toate datele de la primariile din comuna, iar numarul celor celor care ar putea sa nu mai beneficieze de aceste indemnizatii este de 10 procente.

In acest moment, primesc ajutoare sociale 11.500 de oameni, conform Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Timis.

Situatia completa a restantierilor

La solicitarea Ministerului Muncii, pana la data de 31 ianuarie, toti primarii au avut obligatia sa transmita Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale, situatia beneficiarilor de ajutoare sociale-venit minim garantat, alocatia de sustinere a familiei si indemnizatia de crestere a copilului- care nu si-au platit impozitele locale.

Cei mai multi timisnei care ar putea fi asuspendati din plata sunt cei care beneficiaza de indemnizatie pentru crestere copil: 700 din cei 7500 cati sunt pana acum in plata. 150 (1400) dintre timisenii care beneficiaza de ajutorul pentru venitul minim garantat din Timis risca si ei sa piarda banii de la stat, in timp ce 159 (din 2600 aflati in plata) timiseni care primesc alocatie pentru sustinerea familiei sunt si ei in postura de a fi suspendati din plata.

Acestia sunt repusi in drepturi in momentul in care fac dovada platii taxelor. Astfel, daca cetatenii isi achita obligatiile locale Intr-o perioada de cinci luni, reintra in plata si vor primi si drepturile din urma. In situaţia in care nu platesc restantele in aceasta perioada de timp, dosarul se suspenda, iar beneficiarul trebuie sa ia de la capat intreaga procedura pentru a reintra in drepturi.
Exista un termen de transmitere a datelor de la primarie catre noi, iar ceea ce avem astazi sunt niste estimari.  In acest moment nu s-au operat suspendari. Primariile ne transmit zilnic datele. Final, final vom sti in 15 februarie la venit minim garantat, iar pentru celelalte dupa 5 martie. Noi estimam ca aceste date or sa scada pana vom opera noi suspendari„, explica Sara Tataru, sef serviciu in cadrul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Timis.

Beneficiarii sunt obligati sa-si plateasca impozitele locale, care sunt cele prevazute de articolul 248 literele a-c din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, respectiv impozitul pe imobile, terenuri si autovehicule.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...