Noutati :

10 fantani noi vor ‘rasari’ pe strazi in Timisoara! Ultimul anunt al Primariei legat de foraje si unde se amenajeaza!

20 septembrie, 2015 - 08:58 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. In mai multe cartiere din Timisoara vor fi forate 10 fantani cu apa potabila, anunta in vara primarul Nicolae Robu care preciza ca sapaturile ar putea incepe chiar in acest an.

In iulie a fost termenul final pentru depunerea ofertelor de proiectare.

Ca urmare a achizionarii serviciului de intocmire a Studiului de Fezabilitate, Proiectului Tehnic, Caiete de Sarcini, Detalii de Executie, aferente obiectivului de investitii SF+PT Executie fantani publice forate in municipiul Timisoara, a fost semnat contractul de prestari servicii cu societatea Eurodraft Proiect Design SRL, care are termen de 30 zile pentru elaborarea SF-ului. Dupa ce acesta va fi supus spre aprobarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara, va fi intocmit si proiectul tehnic. In urma receptionarii proiectului tehnic, Primaria Timisoara va demara procedura de licitatie publica pentru desemnarea executantului lucrarilor„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

Reprezentantii primariei au stabilit si locurile potrivite pentru cele 10 fantani noi: Parcul Carmen Sylva, Bulevardul Parvan nr. 18-20, Parcul Civic, Parcul Karlsruhe – Bihor, Take Ionescu nr. 43-45, Strada Eternitatii, Strada Olanda, Strada Constantin Zabulica, Parcul Adolescentilor si Strada Baader.

In Timisoara exista 96 de fantani publice forate de unde timisorenii pot lua apa potabila. Majoritatea au fost realizate in vremea vechii administratii a orasului.

La unele dintre aceste fantani au aparut probleme privind starea tehnica a forajelor aferente. In ultimii ani s-au primit numeroase solicitari din partea Consiliilor Consultative de Cartiere, cat si din partea cetatenilor, pentru executia de noi fantani publice forate pe diferite amplasamente”, sustin reprezentantii primariei.

Potrivit specialistilor, sursa de apa o constituie apa subterana ce asigura un debit de exploatare maxim de pana la 2 l/s. Se va sapa la adancimea 80 – 125 m. Oficialii municipalitatii sustin ca noile fantani vor arata ca si cele existente deja.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sper sa fie si cismele.