Noutati :

10 apartamente verificate pe zi pentru cazarea refugiatilor din Ucraina. Aproape 300 oferite gratuit pentru cei care fug din calea razboiului, la Timisoara

21 martie, 2022 - 12:40 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Timisorenii au sarit cu mic cu mare in ajutorul celor care au fugit de razboi din Ucraina.

CITESTE SI: Actiune uriasa de curatenie intr-o comuna de langa Timisoara. Oamenii isi fac asezarea luna si bec intr-o singura zi

Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala a Primariei Timisoara merg zilnic pe teren pentru a verifica apartamentele oferite de timisoreni pentru cazarea refugiatilor. Echipe formate din cate doi oameni verifica daca ucrainenii au toate cele necesare cand ajung in oras.

Beatrix si Delia sunt doar doua dintre angajatele DASMT, care compun una dintre echipele care in fiecare zi se deplaseaza la apartamentele pe care timisorenii vor sa le puna la dispozita refugiatilor din Ucraina. Zilnic, ele reusesc sa ajunga in medie la 10 adrese, care au fost introduce in platform prin completarea formularului…Astazi Beatrix si Delia au ajuns la unul dintre aceste apartamente. Au constatat ca ambele paturi existente in imobil, nu aveau lenjerii,paturi si nici perne. Doua mame cu tre copii mici urmau sa ajunga la aceasta locatie in mai putin de doua ore. De urgenta nevoia a fost completata de cateva lenjerii primite din Campania de donatii initiate de DASMT “Tu poti renunta?”„, transmit reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala.

De la inceputul crizei din tara vecina aproape 1000 de refugiati care au ajuns la Timisoara au cerut si au primit ajutor la Centrul de suport infiintat de Directia de Asistenta Sociala a Primariei Timisoara. Pentru cei care fug din calea razboiului timisorenii au pus la dispozitie 284 de apartamente pentru cazarea ucrainenilor, 166 dintre acestea acestea fiind verificate deja de asistentii sociali.

Timisorenii care vor sa ofere cazare si masa pentru refugiati o pot face prin completarea formularului pe site-ul timisoarapentruucraina.ro.

De asemenea au fost infiintate, cu o functionare 24 din 24 doua numere special de telefon, respectiv, un numar scurt pentru urgente si pentru refugiati 0356 993 si un nr de WhatsApp pentru oricare alte nevoi 0741 113 952, la care va puteti adresa in scris. Companiile si persoanele care doresc sa se implice prin donatii pot contacta prin e-mail [email protected]„, transmit reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala a Primariei Timisoara.

Centrul de suport pentru refugiati functioneaza non stop la Direcția de Asistenta Sociala Timisoara, str. Dragalina 38-42 din zona Garii de Nord, cu sprijinul LOGS Grup de Initiative Sociale, angajati DAS si voluntari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...